Hirdetés
Utánpótlás

Szombat délután a döntőbe jutás a tét a serdülőknél:

:

Hirdetés

Szombat délután rendezik Miskolcon a DVTK Arénában a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság elődöntőit. 14 órától Csata DSE/A – DVTK Akadémia/A, majd 16 órától BEAC – Újbuda KA/A – Atomerőmű-KSC Szekszárd párharcok lesznek.

Fotó: Osztie Tibor

Az első elődöntőben a Csata DSE/A és a DVTK Akadémia csap össze. A Csata mindkét csapatával kvalifikálta magát a serdülők “A” döntőjébe. A Csata “A” csapata 2 győzelemmel és 1 vereséggel nyerte csoportját. Az UNI-Győrt 68-30-ra múlták felül, míg a Soproni Darazsak Sportakadémiát 53-30-ra győzték le. Ugyanakkor pénteken a Szekszárddal szemben 56-44-ra alulmaradtak. Ebben a csoportban a Csata, a Szekszárd és a Győr is 2/1-es mutatóval zárt. A hármas körbeverésből a Csata jött ki győztesen és szerezte meg az első helyét. Semsei Barbara együttesében Barcza Zita rendelkezik a legjobb teljesítmény-index átlaggal, 10.7 pontot és 11.3 lepattanót átlagolt a csoportkörben.

A DVTK Akadémia második helyen zárt a csoportjában. Ambrus Erzsébet csapata a Csata DSE “B” csapatát 51-44-re verte, a BEAC Újbudától 63-58-as vereséget szenvedtek, majd az NKA Pécset 63-31-re győzték le. A DVTK-nál Oross Anna rendelkezik a legjobb teljesítmény-index értékkel, 12 pontot, 3.67 szerzett labdát és 2 gólpasszt átlagolt a csoportkörben. A két csapat októberben, januárban és áprilisban találkozott az előcsatározások során. Októberben (73-39) és februárban (44-31) a Csata DSE nyert, míg árpilis végén 63-59-re a DVTK Akadémia diadalmaskodott.

Fotó: Osztie Tibor

A második elődöntőben a BEAC – Újbuda KA/A és az Atomerőmű-KSC Szekszárd találkozik. A BEAC egyedüliként a mezőnyből veretlenül teljesítette a csoportkört. Az NKA Pécs csapatát 66-55-re győzték le a nyitó napon, majd pénteken DVTK Akadémiát hosszabbítás után 63-58-ra verték és a Csata DSE “B” csapatánál 48-32 arányban bizonyultak jobbnak Laklóth Anna tanítványai. A BEAC-nál Gréts Zoé jegyzi a legjobb teljesítmény-index átlagot. A három mérkőzésen 11.3 pontot, 9 lepattanót és 4.67 szerzett labdát átlagolt.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd nagy izgalmak közepette csoportja második helyéről vívta ki a négy közé jutást. Harsányi Mária tanítványai magabiztos győzelemmel kezdtek, 79-53-ra győzték le a Soproni Darazsak Sportakadémiát. Az első nap esti meccsén azonban 62-58-ra kikaptak a Győrtől és ez igencsak megkavarta a csoportot. Végül azonban nagy küzdelemben a szekszárdiak pénteken 56-44-re megverték a Csata DSE “A” csapatát. Hármas körbeverés alakult ki a B-csoportban és abban a másodikak lettek a szekszárdiak. Pomsár Anna rendelkezik a legjobb teljesítmény-index átlaggal szekszárdi oldalon, 7 pontot és 18.3 lepattanót átlagolt.

A két csapat február 25-én találkozott az előcsatározások során, akkor 61-52-re nyertek a szekszárdiak a 30 pontos Hencsik Adrienn vezetésével. A BEAC-nál Gréts Zoé ért el 15 pontot azon a találkozón.

ELŐDÖNTŐK

14:00 Csata DSE/A – DVTK Akadémia/A – ÉLŐ STATISZTIKAÉLŐ VIDEÓ
16:00 BEAC – Újbuda KA/A – Atomerőmű-KSC Szekszárd – ÉLŐ STATISZTIKAÉLŐ VIDEÓ

A NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG “A” DÖNTŐJÉNEK MÉRKŐZÉSEI KOMMENTÁRRAL ÉLŐBEN NÉZHETŐEK A HUNBASKET.TV KÖZVETÍTÉSÉN KERESZTÜL. 

Hirdetés
Hirdetés