Hirdetés
Európa

Szombat estére kialakul az Euroliga Final4 mezőnye:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken és szombaton rendezik az Euroliga negyeddöntők sorsdöntő harmadik mérkőzéseit. Miközben a Sopron Basket és a Fenerbahce már a négy között, két pár jutott a harmadik felvonásig, az USK Praha és a Famila Schio, illetve a Salamanca és a Girona csatája.

Az USK Praha – Famila Schio összecsapás felvezetéséhez sokat hozzátenni nem lehet. Dragana Stankovic és Barbora Balintova kiválása után nagyon vékonyka ez a prágai keret. Így hiába Alyssa Thomas és Brionna Jones világklasszis teljesítménye vagy éppen Maria Conde és Teja Oblak kiváló produkciója, könnyen lehet, hogy ez kevés lesz a négyes döntőhöz. A Famila Schio rutinja Sandrine Grudával, Giorgia Sottánával és immár Diamond DeShields visszatérésével rengeteget jelent. Főleg úgy, hogy Kim Mestdagh és Kitija Laksa is hozzá tud tenni. A keddi 69-56-os sikerük alkalmával a 28 mezőnykosaruk kilenc mezőnyjátékos között oszlott meg. Bár nyerte a lepattanócsatát 54-41-re a prágai gárda, de Gruda révén ebben is tartotta a lépést a Schio. Kevés ki nem kényszerített hibájuk volt az olaszoknak, mindössze nyolc eladott labdával zártak. Ezekkel az erényekkel pedig a cseh fővárosban is lehet keresni valójuk.

A Girona hosszabbítás után egyenlített a Salamanca ellen. A spanyol presztízsrangadón megjósolhatatlan, hogy milyen irányt vesz a folytatás. Mindegyik csapat találhat kapaszkodót. A Salamanca elsősorban az első meccsben, illetve abban, hogy idegenben is voltak fellángolásai. Ugyanakkor a végére elfogytak és nem csak Kahleah Copper, illetve Emese Hof kipontozódására értve, hanem a sérülésekre és a mentális fáradtság, az abból adódó hibák egész sorára gondolva. A Girona hatalmasat küzdött, igazi érzelmi löket lehet nekik az a siker. Rebekah Gardner és Kennedy Burke ponterős játékán túl is jól megoszlottak a terhek. Az a rutin, amit Laia Palau és Frida Eldebrink tud hozzátenni rengeteget jelent egy ilyen szituációban. A Salamanca fojtogató játéka ellenére mindössze 11 eladott labdájuk volt 45 perc alatt. Jól tudták ellensúlyozni, hogy a Salamanca nyerte a lepattanócsatát, különösen a 20-10-es támadólepattanó arányt. Nyilván nem szabad elfelejteni, hogy a Salamanca az Salamanca és Roberto Iniguez ül padon. Akármilyen rosszul is néztek ki, ez a csapat szombaton még mindig elérheti a Final4-t.

Menetrend

Március 18., péntek
18:00 USK Praha – Famila Schio

Március 19., szombat
18:00 Perfumerias Avenida Salamanca – Spar Girona

Hirdetés