Hirdetés
Archivum

Szombathelyi felkészülési torna – 1. nap:

:

Hirdetés

Sima találkozókkal indult a négycsapatos szombathelyi felkészülési torna. Magyarország Romániát, Ausztrália pedig Szlovákiát ütötte ki.

A magyar csapatra egy elõzetesen komolynak tartott összecsapás várt, de Románia a vártnál jóval gyengébb csapattal érkezett. Ha nagyon szigorúak vesszük, az alapcsapatukból mindössze két játékost láthatott a finoman szólva is kis létszámú szombathelyi publikum.

A mérkõzés komolyságát jól mutatja, hogy egy ponton 65-14-re is vezetett a magyar válogatott. A vége pedig 108-40 lett. A mérkõzés alapján sajnos semmilyen következtetést nem lehet levonni a folytatásra nézve. Ami bíztató lehet, Bujdosó (16 pont), illetve Krivacsevics és Vida (egyaránt 14 pont) ponterõs játéka. A sima mérkõzésen a mieink küzdõszellemét is dicséret illeti, nagy különbségnél is hajtottak a lányok.

Eredmény

Magyarország–Románia 108–40  (24–6, 34–6, 20–13, 30–15)
Magyarország: Fegyverneky 10, Vida 14/6, Szlimák 14/6, Krivacsevics 12, Horti 8. Cs: Horváth Zsó. 6, Czank 7, Nagy-Bujdosó 14, VARGA ZSÓ. 9, Török Sz., TÚRÓCZI 9, Fûrész D. 5. Szövetségi kapitány: Székely Norbert
Románia: Tarta 8, Uiuiu 2, Dragoescu, Mészáros 12, Rus 7. Cs: Gradinaru, Morosan, Orosz 6, Sipos 5, Nemes, Bors. Szövetségi kapitány: Gheorghe Mandache

Az igazi kosárlabdát Ausztrália és Szlovákia találkozója szállította. Itt a harmadik negyed elsõ perceit leszámítva az EuroLiga gyõztes mester Pokey Chatman vezette szlovákok megnehezítették az opálok dolgát. Szlovákia megmutatta, hogy mi lehet az a játék, amit egy európai középcsapat mutathat a világbajnoki címvédõ ellen. Ami ekkor szembetûnõ volt, hogy ha csak percekre is, de északi szomszédaink felvették az ellenfelük ritmusát. Hasonlónak mi is nagyon tudnánk örülni.

Eredmény

Szlovákia – Ausztrália 63-93