Hirdetés
Európa

Szombaton 12 mérkőzéssel folytatódnak az Eb-selejtezők:

:

Hirdetés

Szombaton 12 mérkőzést rendeznek a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében Iráklion (Görögország, Kréta) Szarajevó (Bosznia-Hercegovina), Riga (Lettország), Isztambul (Törökország), Odivelas (Portugália) és Amszterdam (Hollandia) helyszíneken.

Az A-csoportból Szlovénia már ma este kvalifikálhatja magát a kontinenstornára. Ehhez le kell győzniük a hazai pályán szereplő görögöket és a bolgároknak vereséget kell szenvedniük Izlandtól. A szlovénok Izlandot kiütötték és remek formában vannak. A görögök viszont a továbbjutási esélyeik életben tartásáért játszanak, így biztosan nem adják könnyen magukat. A B-csoportban a svédek több kulcsjátékosuk, így Amanda Zahui nélkül lépnek pályára Izrael ellen. Ettől függetlenül lényegesen rutinosabb a csapatuk és így esélyesek az ősszel bajnoki mérkőzéseket nem játszó izraeliek ellen. A C-csoportban kerül sor a játéknap egyik rangadójára, ahol a Marica Gajic és Jonquel Jones vezette Bosznia-Hercegovina mérkőzik Oroszországgal. Ha legyőzik az oroszokat és a csoport másik meccsén az észtek felülmúlják Svájcot, akkor Bosznia-Hercegovina készülhet a kontinenstornára.

A D-csoport majd vasárnap játszik. Az E-csoportban pedig egy találkozó lesz, ami a játéknap másik nagy rangadója. Ezen 16 órától Isztambulban mérkőzik Törökország és Szerbia. Tavaly a két gárda egy nagyon ideges és végletekig kiélezett meccset vívott. Ezúttal is ez várható. A szerbek kiváló játékot mutattak Litvánia ellen és ha nyernek, akkor 4/0-ra módosul a mutatójuk. Ha matematikailag nem is, de gyakorlatilag kijutnak a jövő évi Eb-re. Az F-csoportban a brit – lengyel csata jön. A britek nagyot nyertek tavaly Lengyelországban. Ha most is győztesen hagyják el a pályát, megmarad a reális esélyük az Eb-re. Több kulcsjátékosuk nem áll rendelkezésre, amit Maros Kovacik harcos lengyel csapata kihasználhat. A fehéroroszok ebben a FIBA-ablakban nem vesznek részt.

A G-csoportból az Ukrajna – Belgium találkozót kell kiemelni. Alina Iagupova vezetésével az ukránok megtréfálhatják az Emma Meesseman nélkül csütörtökön meglepően sokat hibázó belgákat. A portugáloknak pedig hazai pályán kötelező a siker Finnország ellen. A H-csoportban lépnek pályára a mieink. A részletes beharangozónk ITT olvasható. Az I-csoportban a fiatal német csapat a csütörtöki bravúrja után Észak-Macedónia ellen ismét ízelítőt adhat a tehetségéből. Ha nyernek, megtartják reális esélyüket az Eb-re. Az esti Horvátország – Lettország csatán pedig a horvátok megszerezhetik negyedik győzelmüket. Ezzel pedig a kontinenstorna kapujába érkeznek.

Menetrend

November 14., szombat

A-csoport
16:00 Bulgária – Izland
19:00 Görögország – Szlovénia

B-csoport
13:00 Svédország – Izrael

C-csoport
17:00 Észtország – Svájc
20:00 Bosznia-Hercegovina – Oroszország

E-csoport
16:00 Törökország – Szerbia

F-csoport
19:00 Nagy-Britannia – Lengyelország

G-csoport
19:00 Ukrajna – Belgium
22:00 Finnország – Portugália

H-csoport
18:00 Magyarország – Hollandia

I-csoport
15:30 Észak-Macedónia – Németország
18:45 Horvátország – Lettország

Hirdetés