Hirdetés
Archivum

Szombaton 12:30-tól Belgium ellen az olimpiai selejtezõért:

:

Hirdetés

Szombaton 12 óra 30 perctõl Belgiummal mérkõzik Belgrádban a 2019-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott az olimpiai selejtezõ-tornán való részvétel jogáért.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mindkét válogatott kiélezett, érzelmekkel teli csatában maradt alul csütörtökön. A magyar lányok Nagy-Britanniától szenvedtek 62-59-es vereséget. Belgium pedig hosszabbítást követõen 84-80-ra kapott ki Franciaországtól. Nincsenek könnyû helyzetben a csapatok, hiszen a vereség ellenére szombaton a kora délutáni órákban a torna legfontosabb meccsén óriási tét mellett kell pályára lépni. Addig pedig nem lehet más a cél, mint rendezni a sorokat és mentálisan, illetve fizikálisan regenerálódni.

Az esti órákban a Belgrád Arénában mindkét szakvezetõ azt hangsúlyozta, hogy péntektõl a fókusz az olimpiai selejtezõért kiírt rájátszás párharcon lesz a szakmai munkában. A cél pedig, hogy az egységben bízva versenyképes formába hozzák játékosaikat.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz.” – fogalmazott Székely Norbert. „Látszik az, hogy teljesen mindegy melyik csapat lett volna az ellenfelünk, mindkettõ komplett, nagyon komoly válogatott. Nagy tétje van a mérkõzésnek, nem fogja senki félvállról venni. Természetesen mi sem. Összetartó társaság vagyunk, nagyon remélem, hogy ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Ahogy egyébként majdnem minden mérkõzésen ezt megtettük.” – nyilatkozta az M4 Sportnak a szövetségi kapitány a belga – francia negyeddöntõt követõen.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Philip Mestdagh magyar kollégájához hasonlóan vélekedett a jelenlegi helyzetrõl. „Természetesen csalódottak vagyunk, de vissza kell jönnünk ebbõl. A szakmai stáb és a játékosok is pontosan tudják, hogy miért vagyunk itt. Ma még lehet keseregni, de péntektõl csak a magyarok elleni meccsre összpontosítunk. Figyeltük a briteket és a magyarokat is, de most már csak az egyik ellen készülünk. Mindenképpen az 5-6. hely valamelyikén kell végeznünk.” – fogalmazott sajtótájékoztatóján a belga kapitány.

A másik ágon az olimpiai selejtezõt érõ helyért Oroszország és Svédország mérkõzik. Az elõdöntõben a szerbek 87-49-re ütötték ki a svédeket, a spanyolok pedig 78-54-re az oroszokat.

A szombati menetrend

12:30 Belgium – Magyarország
15:00 Oroszország – Svédország

Hirdetés