Hirdetés
Archivum

Szombaton a 14. forduló mérkõzéseire kerül sor:

:

Hirdetés

Szombaton rendezik a hazai élvonal 14. fordulóját. A DVTK-Cegléd rangadó mellett a Sopronra és a Gyõrre egy kötelezõnek tekinthetõ gyõzelem vár. Ezeken felül pedig a fõvárosban és Pécsett is lesz egy-egy presztízscsata.

Az Aluinvent DVTK és a VBW CEKK Cegléd összecsapása során két 6/6-os mutatóval rendelkezõ gárda méri össze az erejét. Ennek megfelelõen a találkozó gyõztese komoly lépéselõnybe kerül. A két csapat õszi meccsén a DVTK Cegléden nyerni tudott, de azóta változtak a keretek. Stefan Svitek együttese egyértelmûen erõsödött. Raksányi Krisztina és Ashleigh Fontenette szerzõdtetése után Sopronban játszotta elsõ meccsét új felállásban. Ebbõl messzemenõ következtetést nem lehet levonni, ez a szombati valósabb képet adó erõfelmérõ lesz. A Cegléd az elsõ két meccsét elveszítette idén. Az jól látható, hogy az idei szezonban is rendkívül szervezetten játszik Cziczás László együttese, de az a fajta versenyképesség, mely tavaly jellemezte, jelen pillanatban nem látható. Az elmúlt években többször nyert Miskolcon a Cegléd, ez most meglepetés lenne.

A Sopron Basket Zalaegerszegre a ZTE NKK csapatához látogat. A soproniak számára a nagy nemzetközi menetelés közepette is egyértelmûen a gyõzelem lehet a cél. Még akkor is, ha a ZTE várhatóan komoly ellenállást tud kifejteni a rá jellemzõ határozott küzdõs játékkal. Gáspár Dávid csapata az elsõ fordulóban szünnapos volt, utána Kozármislenyben lassan kezdett. Erõs második félidõvel azonban igazolta, hogy az üldözõbolyban a nagy hármas mögött komoly játékerõt képvisel. Jelena Milovanovic sérülésével és Danielle Page érkezésével Sopronban elõállt az a helyzet, hogy meg kell nevezni egy kimaradó légióst. Azt is érdemes lesz figyelni, hogy Roberto Iniguez ezen a téren miként számol.

A CMB Cargo UNI Gyõr vendége a Vasas Akadémia lesz. A gyõriek a felújítás elõtt álló Egyetemi Csarnokban az utolsó meccsüket játsszák idén. Danielle Robinson megérkezett a csapathoz és várhatóan pályára is léphet. Az amerikai játékos beépítése szempontjából a lehetõ legjobbkor jön ez a meccs Völgyi Péter és stábja számára. A Vasas fontos összecsapást nyert múlt héten a BEAC ellen, elõtte a DVTK otthonában is remek helytállás jellemezte Földi Attila tanítványait. Gyõrben is építhet erre a Vasas, ráadásul a Gyõrnek hagyományosan nehezebben megy a kötelezõnek elkönyvelt mecsek behúzása. Ettõl függetlenül az esélyes egyértelmûen a Gyõr.

A végére maradt a játéknap két presztízscsatája. Elõbb a BEAC Újbuda az MTK Budapestet fogadja. Mindkét csapat úgy érkezik erre a rangadóra, hogy az elmúlt hétvége többet ígért számára. A BEAC nem tudott szoros meccset kialakítani a közvetlen riválisnak számító Vassal. Az MTK pedig nem tudta megismételni a PEAC ellen a Szekszárd megszorongatásakor bemutatott remek játékát, mely az évad eddigi legjobb MTK-s teljesítménye volt. A két csapat õszi meccsét az MTK nyerte, de a statisztikák is azt mutatják, hogy nagy különbség nincs a két együttes között. Hatványozott a tétje a fõvárosi rangadónak, hiszen ez a BEAC számára az alapszakaszban az utolsó reális gyõzelmi esélyek egyike. Míg az MTK egy sikerrel lépéselõnybe kerülne.

A PEAC-Pécs a PINKK Pécsi 424 együttesét fogadja. A két csapat szezonja ellentétes képet fest. A PINKK-nek október végétõl december elejéig volt egy jobb periódusa, lényegében az akkor megszerzett öt gyõzelem tartja a felsõházban. A PEAC-nak pedig a válogatott szünet óta van egy felfelé ívelõ szakasza, a legutóbbi hat meccsébõl ötöt megnyert. Kifejezetten jó formában tért vissza Gabriel Carrasco együttese a téli szünetrõl. Ha hazai pályán több elveszített õszi idegenbeli rangadóját vissza tudja hozni, akkor a középmezõnyben gyorsan lépdelhet felfelé. A PINKK-nek eközben a ZTE-tõl elszenvedett vereséggel eldõlt, hogy elsõsorban a tabellán hátrafelé kell néznie és a felsõházi pozíció õrzése lehet a célja.

Hirdetés