Hirdetés
Archivum

Szombaton a 19. forduló jön a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

A Magyar Kupa és a junior nyolcas döntõ jelentette kisebb szünetet megelõzõ utolsó fordulót rendezik szombaton a hazai élvonalban. Összesen öt találkozóra kerül sor. Rövid beharangozó.

Már hírt adtunk arról, hogy az Euroliga negyeddöntõjére készülõ Sopron Basket és a PEAC-Pécs összecsapása elhalasztásra került. Március 26-án, kedden 18 órától pótolják a felek Pécsett a találkozót. A közvetlen élmezõnybõl az Aluinvent DVTK és az Atomerõmû KSC Szekszárd természetesen pályára lép a hétvégén. Mindkét csapatra a papírforma szerint gyõzelem vár, de egyik félnek sem lesz könnyû dolga.

A DVTK a Vasas Akadémiát fogadja. Múlt héten a BEAC ellen volt egy könnyebb meccse a DVTK-nak, mely jól szolgálta mély rotáció mellett a tavaszi feladatokra történõ felkészülést. A Vasas elleni találkozó is ebbe a sorba illeszkedhet, különösen, hogy az új érkezõ Szücs Réka beépítése is zajlik. A Vasas jó formában van, a Csata és a Cegléd legyõzése lépéselõnyt biztosít számára a 8. helyen. Ilyen elõzmények után felszabadultan, veszíteni való nélkül léphet pályára Miskolcon a fõvárosi gárda. Ebbõl egy parázs, élvezetes meccs is kerekedhet.

A drámai gironai összecsapás után Kozármislenybe utazik az Atomerõmû KSC Szekszárd. Ha nem lett volna a szerda esti fizikálisan és mentálisan is megerõltetõ idegenbeli Európa Kupa találkozó, akkor nem lehetne kérdés a KSC sikere. Így is óriási favorit, de nagyon sok múlik azon, hogy mennyire tudott regenerálódni. A PINKK Pécsi 424 múlt héten váratlan vereséget szenvedett az MTK-tól. A felfelé ívelõ januári idõszak után most ismét kisebb hullámvölgybe került, mely miatt jelentõsen csökkentek az esélyei a nyolc közé jutásra. Ehhez már bravúrokra lenne szüksége, de meglepetés lenne, ha ezek sorát a Szekszárd ellen nyitná.

A ZTE NKK az NKE-FCSM Csatához utazik. A ZTE az elmúlt két héten két rangadót veszített. Ebbõl a PEAC-Péccsel szemben hazai pályán elbukott okozhat nagyobb fejfájást a végelszámolásnál. A zalaegerszegiekre így ráférne egy siker, melyre a Csata otthonában lehet is esélyük. A Csata szintén kisebb gödörben van. Továbbra is visszatérõ probléma, hogy meccseken belül komoly hullámvölgyei jelentkeznek. Legutóbb a szerdai ceglédi vereségnél is ezt láthattuk. Ugyan ezekbõl rendre sikerül talpra állni, de a felzárkózás sokat kivesz a keret tagjaiból. Sorozatban három vereségnél tart a Csata, mely a téli erõsítések után a nagy tavaszi hajtás elõtt nem kedvezõ elõjel.

A hétvége alsóházi rangadóján az ELTE-BEAC Újbuda a VBW CEKK Ceglédet fogadja. Rendkívül kiegyenlített a tabella azon részén a versenyfutás. Túlzás nélkül az egymás elleni meccsek duplán számítanak, ami érdekessé, pikánssá teszi a derbit. A BEAC-nál nem titkoltan az elmúlt hetekben már ez a találkozó szerepelt a fókuszban. Miskolcon több periódusban kifejezetten jól helyt tudott állni. A két csapat decemberi meccsét a BEAC nyerte, de azóta a Cegléd jelentõsen megerõsödött. Legutóbb éppen szerdán az NKE-FCSM Csatát múlta felül. Szerkezetben és rotációban is lényegesen jobb a helyzet a CEKK-nél, mint tél elején.

A forduló programját az MTK Budapest és a CMB Cargo UNI Gyõr összecsapása teszi teljessé. A Gyõrnek a rangadókon továbbra sem megy, de a téli szünet óta a mögötte álló csapatok ellen már viszonylag stabil és így a fõvárosban is esélyes. AZ MTK ugyanakkor komoly sikerélménybõl jön a PINKK legyõzésável. Ráadásul tette mindezt pontos, fegyelmezett teljesítménnyel. Tavaszra már kapaszkodót jelenthet számára ez a játék. A Gyõr ellen is felszabadultan, veszíteni való nélkül kosárlabdázhat. Ezzel pedig kihasználhatja, ha a riválisa nem koncentrál kellõen.

A szombati menetrend

16:00 ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd
17:00 Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia
18:00 PINKK-Pécsi 424 – Atomerõmû KSC Szekszárd
18:00 MTK-Budapest – CMB CARGO UNI Gyõr
18:30 NKE-FCSM Csata – ZTE Nõi Kosárlabda Klub

Hirdetés