Hirdetés
Magyarország

Szombaton jön a második és a harmadik találkozója:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától rendezik Miskolcon a Generali Arénában a 8. forduló rangadóját, melyen a tabella harmadik helyén álló Aluinvent DVTK fogadja a második NKE-FCSM Csatát.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a két csapat, hiszen a válogatott szünet után közvetlenül egy ilyen rangadóval folytatni nem egyszerű. Ilyenkor mindig több a kérdőjel, mint amikor a szokott lendületben haladnak a csapatok. Mindkét klub adott játékosokat a hazai válogatott programra és más nemzet válogatottjába is. A DVTK-ból Maja Skoric a szerb, a Csatából Zala Friskovec a szlovén együttest erősítette.

A szünet előtt a DVTK Cegléden maradt alul a bajnokságban, a Csata pedig a PEAC-ot verte. Eseménydús időszak kezdődik ezzel a rangadóval a felek számára. A DVTK két hét múlva Sopronba látogat, közben pedig lezárja az Európa Kupa csoportkörét is, ahol versenyben van még a rájátszásért. A Csata a miskolci vendégszereplés után a Szekszárddal és a Győrrel is megmérkőzik. Túlzás nélkül december közepére sok minden el fog dőlni.

Az egyéni statisztikát nézve azt láthatjuk, hogy a DVTK-ból a legeredményesebb a Goree, Morrison, Skoric trió. Az utóbbi hetekben jó formát mutat Szücs Réka, a válogatottban extra volt Zele Dorina és nagy kérdés, hogy Shatori Walker-Kimbrough beépítése miként haladt. A Csatánál Megan Gustafson, Lelik Réka, Emma Cannon, Horváth Bernadett és Zala Friskovec ötöse átlagol 10 pont felett. Itt látszódik igazán, hogy mennyi opcióval rendelkeznek a szakmai stábok.

Bár ahogy azt kiemeltük a bevezetőben, a válogatott szünet miatt nehéz felvázolni az erőviszonyokat. A lenti összehasonlító statisztika megmutatja a csapatok erényeit. Két kiemelkedő támadó-potenciállal rendelkező gárda feszül egymásnak. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy védekezésben melyik oldal tudja az akaratát érvényesíteni. Talán a legnagyobb különbség a lepattanókban van, melyeket jobban szed a DVTK. Eközben az egész hazai mezőny legjobb tripladobója a Csata. Ebben tehát Tursics Krisztián tanítványai járnak előrébb.

Fotó: DVTK.eu

“Hetekkel ezelőtt volt egy olyan reményem, hogy a bajnoki szünet végére minden játékosom egészséges lesz, de ez nem teljesült, hiszen Maja Škorić térd- és derékproblémákkal tért vissza a szerb válogatottól.” . fogalmazott a DVTK hivatalos honlapján Cziczás László vezetőedző. “Hiába írunk november végét, a szezon kezdete óta még nem adatott meg nekünk, hogy teljes csapattal tudjunk készülni. A héten pénteken tudtunk először edzeni a sportcsarnokban, de ettől függetlenül nagyon jól dolgoztak a lányok, és mindenki várja már a szombati mérkőzést. Hazai pályán, lelkes közönségünk előtt kizárólag a győzelem lebeg a szemünk előtt.”

Tursics Krisztián elsősorban a védekezést emelte ki a klub felvezető videójában. “Kell hozzá szerencse, jókora, hogy tényleg úgy alakuljanak a dolgaink, ahogy elterveztük egész héten. Célunk, hogy végig fókuszáltak legyünk és tudjunk úgy koncentrálni védekezésben, hogy ne kapjunk könnyű gólokat. Próbáljuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát és minél hosszabb támadásokra kényszeríteni. Szükséges egy kiváló támadójáték is, ami az előző mérkőzéseken érkezett. Ha ez így egyben meglesz, akkor tudunk egy élvezhető és kiváló mérkőzést játszani idegenben is. Most van az első olyan alkalom, hogy azt kell mondjam: abszolút nem mi vagyunk az esélyesek és az ellenfelünk a topfavorit. Annak ellenére az, hogy a tabella ilyen csalóka és jelen pillanatban második pozícióban várjuk a mérkőzést. Azt gondolom, hogy ez nem számít és nálunk erősebb csapattal fogunk megmérkőzni szombaton.” – fogalmazott a Csata vezetőedzője.

Összehasonlító statisztika

Hirdetés