Hirdetés
Archivum

Szombaton a Sopron és a DVTK lezárhatja a negyeddöntõjét:

:

Hirdetés

Szombaton este két párharcban már a második mérkõzéseket rendezik a hazai negyeddöntõk alkalmával. A Sopron Basket és az Aluinvent DVTK biztosíthatja helyét a legjobb négy között.

A Sopron Basket este 20 óra 30 perctõl fogadja a VBW CEKK Ceglédet. A ceglédi sportcsarnok foglaltsága miatt a csapatok megállapodása értelmében ezt a találkozót is a Novomatic Arénában bonyolítják le. Nem csak ez a tény, hanem a szerdai elsõ felvonás alkalmával mutatott játék is esélyessé teszi a címvédõt. Nemzetközi szinten, végig magas koncentrációval játszott Roberto Iniguez együttese. Míg márciusban akadt egy-egy olyan bajnoki találkozó, amikor jöttek kisebb kihagyások, ezúttal végig kiemelkedõ sebességgel, pontossággal kontrollálta a találkozót a címvédõ. Amikor így játszik a Sopron, akkor nem csak a magyar bajnokikon, de Euroliga szinten is favorit a legtöbb riválisa ellen.

Természetesen a Sopront olyan szemmel is érdemes figyelni, hogy egy hét múlva ilyenkor jön a Jekatyerinburg elleni Euroliga elõdöntõ. A statisztikát nézve például kiemelendõ, hogy mindössze 11 eladott labdája volt a Sopronnak. Ehhez jött 17 szerzett labda és 31 gólpassz. A Final4 alkalmával is kulcsfontosságú lehet, hogy ki nem kényszerített hibák csak minimális szinten csúszhatnak be. A nyolc tripla, a 12 támadólepattanó már szintén azt mutatja, hogy élesedik a játék. A CEKK szempontjából elsõsorban az nézett ki rosszul, hogy 40 perc alatt mindössze 11 mezõnykosár jött össze. Ehhez 23 eladott labda és a 39-28-ra elveszített lepattanócsata jött. Jobb dobóformával és valamivel kevesebb eladott labdával a meglévõ valós tudáskülönbség mellett is kialakítható számukra szombaton egy élesebb csata. Nyilván a helyosztókra hangolódva ez lélektanilag is fontos lenne.

Az NKE-FCSM Csata és az Aluinvent DVTK találkozóját szombaton 19 óra 30 perctõl bonyolítják le a Ludovika Arénában. Az elsõ találkozó érdekesen alakult. A számszerû eredmény viszonylag szorosabb képet mutat, mint a játék. Ugyanis a DVTK végig kézben tartotta a meccset és akadt a negyedik negyedben 20 pont feletti elõnye is. A szorosabb elsõ etap után a második 10 perc hozta el a döntést. Elsõsorban az bizonyult meghatározónak, hogy a félidõben 18-11-re vezetett a lepattanókban a DVTK. Mivel eközben a Csatának összejött 9 eladott labdája és három kihagyott büntetõje, ki tudott alakulni az a kétszámjegyû különbség, amit egy olyan rutinos és jó szerkezetû gárda, mint a DVTK, már magabiztosan képes menedzselni.

Az elõbbiekben leírtaktól függetlenül ebben a párosításban a második találkozó kifejezetten éles küzdelmet is hozhat. A második félidõre a Csata a lepattanókban utolérte a DVTK-t. Ekkorra már az eladott labdáit is csökkentette. A DVTK kulcsemberei extrán koncentráltak, a hibátlan büntetõzés és a duplákat tekintve a közel 60%-os mezõnymutató ezt jól mutatja. A végén a padról beszállóknak ugyan becsúszott egy-egy hiba, de ez így is kiemelkedõ teljesítmény. Ha ezt állandósítani tudja a rájátszásra a miskolci gárda, akkor kifejezetten sikeres tavasza lehet. A Csata hazai pályán extrán dobja a triplákat és ha a lepattanózást azon a szinten tudja tartani, ahogy tette szerdán a második félidõben, akkor viszont megszorongathatja riválisát.

Hirdetés