Hirdetés
Archivum

Szombaton az elõdöntõihez érkezik a junior bajnokság:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntõje alkalmával az elõdöntõkre. Elõbb a Csata DSE és a DVTK Akadémia, majd a Vasas Akadémia és a PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs mérkõzik a fináléba kerülésért.

Csapatképek forrás: Facebook.com/juniorlanydonto/

Csapatképek forrás: Facebook.com/juniorlanydonto/

14 órától rendezik a Csata DSE és a DVTK Akadémia elõdöntõjét. A Csata veretlenül jutott a legjobb négy közé. A csoportkörben sorrendben a Kecskemétet, a Széchenyi KA-t, majd a “B” jelû négyes elsõ helyérõl dönteni hivatott összecsapáson a PEAC együttesét múlta felül. Idén már élvonalbeli rutinnal is rendelkeznek a keret legjobbjai. Itt a tornán a 15.3 pontot, illetve 4 gólpasszt átlagoló Angyal Barbara a legeredményesebb, de a rotációs lehetõségek bõségét mutatja, hogy a különbözõ rangsorokban két játéknap után Mányoky Réka, Boros Júlia, Várszegi Júlia, Telegdy Zsófia vagy éppen Rakita Lili is a legjobbak között van.

A DVTK 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel az A-csoportban kialakult nagy izgalmak után vívta ki az elõdöntõbe kerülést. Hosszasan méltattuk a lapunk felületein korábban Kiss Angelikát, akinek 27.6-os értékkel a legmagasabb a VAL-átlaga a junior döntõn eddig. Küzdõs meccsekbe bonyolódott az elsõ két napon a DVTK, ahol elsõsorban a szakmai stábnak az eladott labdák magas száma okozhatott fejfájást. Ettõl függetlenül a rájátszás csoportját megnyerõ gárda az évad során versenyképes teljesítményt nyújtott. Biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal is mindent megtesz egy szoros találkozó kialakításáért. A rájtászásban mindkét gárda hazai pályán verte riválisát, de tekintve, hogy a keretekben történtek változások, ezen eredményekbõl messzemenõ következtetést nem lehet levonni.

A másik ágon 16 órától találkozik a címvédõ Vasas Akadémia és a házigazda PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs. A Vasas három magabiztos gyõzelemmel jutott el az elõdöntõig: a Szekszárdot 33, a BEAC-Újbudát 39, a DVTK-t 34 ponttal múlta felül. A fontos statisztikai mutatókat összegzõ VAL-értéket nézve az élvonalban is szereplõ játékosok dominálnak. Dombai Réka 25.3-as átlaggal ebben a rangsorban a második, de a top10-ben található itt 18-as átlaggal Varga Alíz is. Szerkezetben, rotációs lehetõségekben idén (is) a mezõny egyik legjobbja a Vasas. Annál árulkodóbb adatot, mint az, hogy a tornán eddig egyetlen mérkõzésen sem kellett a címvédõnél 24 percnél többet pályán töltenie egyik játékosnak sem, talán nem kell mondani.

A házigazda PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs szintén joggal fogalmazott meg nagy reményeket a torna elõtt. Wentzel Nóra, Milica Vojinovic és Ilina Selcova köré épülve igencsak ütõképes és korosztályos szinten tapasztalt gárdát tudtak kialakítani a pécsiek. Ezt az elmúlt napok statisztikái maximálisan igazolták. Extra motivációt jelent a hazai környezet is. A pécsiek erejét mutatja, hogy mindhárom találkozójukon nyerték a lepattanócsatát és azzal, hogy sikerült minimálisan tartaniuk az eladott labdáik számát a pénteki csoportdöntõn, még a favorit Csata ellen is szoros meccset alakítottak ki. Ezen a tornán az elsõ igazán éles tesztre kényszeríthetik a címvédõt. A két csapat az alapszakaszban egy csoportban szerepelt. Akkor az októberi és a novemberi mérkõzést is a pécsiek nyerték. Ahogy azonban a másik ág kapcsán kiemeltük, a junior mezõnyben a keretek alakulása, a játékosok változó kötelezettségei miatt, messzemenõ következtetést ezen eredményekbõl nem lehet levonni.

A szombati menetrend

5-8. helyért
10:00 Kecskeméti KC – BEAC-Újbuda KA/A
12:00 Atomerõmû-KSC Szekszárd – Széchenyi KA

Elõdöntõk
14:00 Csata DSE – DVTK Akadémia
16:00 Vasas Akadémia/A – PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs

Hirdetés