Hirdetés
Archivum

Szombaton az utolsó elõtti forduló jön a Play-Out során:

:

Hirdetés

Szombaton az 5. fordulójához érkeznek a Play-Out küzdelmei a hazai élvonalban. Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 és MTK-Budapest – BEAC Újbuda párosítások lesznek.

A szerda-szombat ritmusban zajló Play-Out során két héten belül az ötödik tétmeccsükre készülnek a csapatok. Tekintve, hogy az egész szezonban ezen gárdák nem voltak kitéve ilyen mértékû terhelésnek, így a hátralévõ két fordulóban már a fáradtság is tényezõ lehet. A fenti tabella jól mutatja, hogy eközben a tét óriási: a 9. és a 11. pozíció sorsa is nyitott.

A Vasas esélyesként lép pályára a PINKK ellen. A két csapat kozármislenyi meccsét 88-50-re nyerte a Vasas. Földi Attila együttese az elmúlt fordulóban pedig az MTK-t gyõzte le 21 ponttal. A találkozón minden nevezett játékos lehetõséget kapott, 22 és 9 perc között osztotta el a pályán töltött idõt a szakmai stáb. A PINKK a BEAC otthonában maradt alul a szerdai játéknapon.

Az eddig mutatott forma tükrében meglepõ lenne egy szorosabb eredmény. A Vasasnál az MTK meccshez hasonlóan cél lehet, hogy mindenki kapjon lehetõséget. Emellett pedig nyilván mindkét csapat az utolsó fordulóra hangolna, hiszen a papírforma szerint akkor ki-ki meccset fognak vívni. A Vasas a BEAC, a PINKK az MTK alakulatával.

Az elõbbiekbõl tehát kiderül, hogy a BEAC is favoritként lép pályára az MTK otthonában. Balogh Judit együttese extra sorozatban van, hatodik gyõzelmét arathatja. A két gárda április 10-én találkozott és a BEAC 20 pontos sikert ünnepelhetett. Legutóbb pedig a PINKK-et gyõzték le Szabó Dóráék 79-57-re. Többek között 8 triplával, 44-31-re megnyert lepattanócsatával remekelt a BEAC.

A statisztikát figyelve szembetûnõ, hogy a BEAC rendkívül ponterõs játékot hoz. A Play-Out során minden mérkõzésén 70 pont fölé jutott és karnyújtásnyira került a 9. helytõl. Eközben az MTK a PINKK legyõzésén túl a többi riválisát nem tudta megszorongatni. Szerdán Pasaréten elsõsorban a 18 eladott labda és a duplákat tekintve 37.5%-os mezõnymutató okozhatott fejfájást. Ebben a párosításban is igaz, hogy elsõsorban az utolsó fordulóra történõ ráhangolódásról, illetve a regenerálódásról szólhat a szombati találkozó.

Hirdetés