Hirdetés
Magyarország

Szombaton Csata – PINKK és TFSE – PEAC mérkőzés:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. 17 órától NKE-FCSM Csata – PINKK-Pécsi 424 és TFSE-MTK – PEAC-Pécs összecsapás jön.

A tabella második helyén álló NKE-FCSM Csata a sereghajtó PINKK-Pécsi 424 gárdáját fogadja. Egyértelmű esélyesként várja az összecsapást a Csata. A két gárda a válogatott szünet előtti utolsó bajnokin találkozott november elején. Akkor 97-65-re nyert a Csata, mely 16 szerzett labdával és 9 triplával, összesen 58%-os mezőnymutatóval uralta a játék minden elemét. Tursics Krisztián a közelmúltban az M4 Sporton nyilatkozott a csapat eddigi szerepléséről. Kiválóan sikerült megtalálni az összhangot a légiósok és a hazai mag között. Ezt az alapszakasz első felét áttekintő statisztikai összefoglaló is megmutatja. Ha ezeket az arányokat tudja tartani a Csata, akkor a folytatás is hasonlóan eredményes lehet. A PINKK a VBW CEKK Cegléd ellen közel állt az első sikerének megszerzéséhez. Múlt hétvégén 19 pontos előnyt adott le, miközben a statisztikát nézve eddigi legversenyképesebb teljesítményét nyújtotta. Ha nem is a Ludovika Arénában, de a január-februári közvetlen riválisok elleni meccseken ez teremthet esélyt a pécsieknek.

A TFSE-MTK és a PEAC-Pécs találkozóján két 6/6-os mutatóval álló gárdát láthatunk. Az elmúlt hétvégén a TFSE Miskolcon a 30-12-es első negyed után alakított ki szoros végjátékot. A záró szakaszban 63-60-ig felzárkózott. A PEAC pedig a BEAC otthonában végig vezetve tudott nyerni. Erős meccse volt a PEAC-nak 12 szerzett labdával, 36-28-ra nyert lepattanócsatával és 9 pontszerző játékossal. Ahogy azt rövid programajánlónkban külön kiemeltük, októberben a TFSE tudott Pécsett nyerni, de éppen azon a találkozón veszítette el a PEAC Maegan Conwright-ot, aki az elmúlt hétvégén tért vissza. A TF-nél pedig a 3×3-as U23-as VB-n szereplő különítmény nem lépett pályára. A TF azon a találkozón 13 triplával zárt, de ki kell emelni a 13 támadólepattanóját is. Ezek azóta is erősségei a fővárosi gárdának. Nagy csatára van kilátás a középmezőny közvetlen riválisai között.

Hirdetés