Hirdetés
Magyarország

Szombaton délután Szekszárd – Csata rangadó:

:

Hirdetés

Szombaton délután országos televíziós közvetítés mellett fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKE-FCSM Csatát.

Úgy érkezik el a hazai élvonal 20. fordulójának rangadója, hogy a tabellán az NKE-FCSM Csata 15 győzelemmel és 4 vereséggel a harmadik, míg az Atomerőmű KSC Szekszárd 14 győzelemmel és 5 vereséggel a negyedik. Az egymás elleni rangadón túl a Csata még az UNI-Győr – MÉLY-ÚT gárdáját és a VBW CEKK Ceglédet fogadja. A Szekszárd pedig a Győr és a Cegléd vendége lesz. A Szekszárd és a Csata legutóbb december 1-én találkozott, akkor 71-66-ra a fővárosi gárda nyert a Ludovika Arénában.

A nagy tét mellett külön pikantériát ad a rangadónak, hogy két teljesen ellentétes stílus találkozik. A szerzett pontokat tekintve ugyanott tart a két gárda. Egészen pontosan a Szekszárd 1535-nél, a Csata 1536-nál. A gólpasszokat tekintve szintén közel azonosak az átlagok. A kapott pontokat figyelve azonban a Szekszárd ellen mindössze 1249-et (65.7-es átlag) értek el a riválisai az eddigi meccseken, míg a Csata ellen 1415-öt (74.5-ös átlag). Három mutatóban látható nagyobb különbség. A lepattanók és a szerzett labdák terén a Szekszárd oldalára billen a mérleg nyelve. A Csata pedig a triplákat értékesíti jóval hatékonyabban, 10%-al magasabb ebben az átlaga.

A válogatott szünet után mindkét csapat remek formában tért vissza. A Szekszárd a TFSE és a BEAC otthonában nyert. Mindkét találkozón az első negyedtől dominált a KSC, ezzel esélyt sem adva riválisának a meglepetésre. A Csata pedig a PEAC és a DVTK ellen tudott nyerni. Ebből különösen a DVTK elleni hazai siker kapott nagy figyelmet, ahol az első félidőben a lepattanókkal akadtak gondjai a Csatának. Ezt követően a keretben rejlő támadó-erőt maximálisan kihasználva (négyen 17 pontot szereztek) jó csapatjátékkal érte el a fontos győzelmet.

Érdekes lesz figyelni a közelgő nagy tavaszi feladatok előtt, hogy melyik gárda játéka érvényesül. A klubok felvezető videóiban szekszárdi részről Studer Ágnes, Miklós Melinda és Szabó Noémi beszélt az esélyekről. A Csata összeállításában pedig Mányoky Réka és Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / NKE-FCSM Csata

Hirdetés