Hirdetés
Magyarország

Szombaton DVTK – Győr találkozó:

:

Hirdetés

A szombati játéknap rangadóján országos televíziós közvetítés mellett az Aluinvent DVTK a Generali Arénában 18 órától fogadja az UNI Győr – MÉLY-ÚT csapatát.

Ellentétes előjelekkel készülnek az összecsapásra a felek. Ezt a mondatot sokszor használjuk beharangozókban, de most hatványozottan igaz. Az Aluinvent DVTK és az ELTE-BEAC Újbuda elhalasztotta a két ünnep közé kiírt bajnokiját. Ennek megfelelően a miskolci gárda be tudott iktatni egy klasszikusabb téli szünetet hazaengedve a légiósait. Szükség is volt erre a regenerálódási időre, hiszen jövő héten az Olympiacos otthonában kulcsfontosságú Európa Kupa rájátszás visszavágó következik ötpontos magyar előnyből. Még az ünnepek előtt a DVTK a TFSE-MTK csapatát verte 85-74-re. Kiemelkedő kezdés után (30-12 volt az első negyed), zárkózott fel a TF. Ugyanakkor a Morrison, Goree, Walker-Kimbrough trió villanásai döntőnek bizonyultak. A DVTK továbbra is az egyik legrutinosabb, legmélyebb keretet forgatja a hazai mezőnyben. Ennek eredménye az, amit Cziczás László is kiemelt a TF legyőzése után: három negyeden keresztül gyakorlatilag ritmustalanul játszva is be tudta húzni a sikert a csapat.

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT elmúlt pár hete ismert az edzőváltással, új center szerződtetésével. Kiegészítve azzal, hogy Rachel Hollivay nem léphetett volna pályára a múlt hétvégén a ZTE ellen. Bár a mérkőzést 71-68-ra megnyerte a Győr, de végül 20-0-val a ZTE javára írta jóvá az MKOSZ Versenybizottsága. Ilyen hibák a téli átigazolási időszakban benne vannak, szinte minden évben történik ilyen figyelmetlenség valamelyik európai bajnokságban. A Győr számára az igazi probléma, hogy a kiállásért járó egy pontot sem kapja meg a csapat, ami ebben a sűrű középmezőnyben jelentős lépéshátrányt ad. A Győr egyébként az elmúlt időszak komoly hullámvölgye után a ZTE elleni találkozóra építhet, hiszem Sandra Ygueravide nélkül Zofia Hruscakova (25 pont, 15 lepattanó) és Raksányi Krisztina (14 pont, 7 gólpassz) extrájával harcolta ki a pályán a sikert. Még a 16 eladott labda is belefért azzal, hogy tartotta a lépést lepattanókban a csapat és az egyéni megoldásokat hatékonyabb csapatjáték váltotta fel. A 27 győri mezőnykosarat 21 gólpassz előzte meg.

Fotó: kosarsport.hu

A két csapat október 9-én egy fordulatos találkozót vívott. A DVTK a félidőben 38-27-re vezetett. Innen azonban fordított a Győr és szoros végjátékban 67-64-es sikert aratott. Abból a szezon eleji meccsből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen azóta változtak a keretek és a mostani versenyhelyzet is teljesen más. Mindkét gárda győzelmi kényszerben várja ezt a fellépést. A DVTK kiélezett versenyfutásban van a Csatával és a Szekszárddal a legjobb négy között. A Győrnek pedig az elmúlt időszak vereségei és az ismert szankció miatt immár bravúrok kellenek az előrelépéshez. A DVTK-nál Pusztai Petra és Kiss Angelika betegsége okoz fejfájást. Győri oldalon a ZTE meccset kihagyó Sandra Ygueravide visszatért és immár a szabályok adta lehetőségek között is játszhat Rachel Hollivay.

A DVTK honlapján Cziczás László vezetőedző azt emelte ki, hogy a védekezésre igyekezett nagyobb hangsúlyt fektetni a szakmai stáb.

A légiósaink visszaérkeztek a néhány napos szabadságukról. Nagyon örülök annak, hogy ők is hazautazhattak családjaikhoz. Reméljük, ez a kis feltöltődés jó hatással lesz a játékukra. A győri csapatról tudjuk, hogy nagy bajban vannak, hiszen egy hiba miatt elvették tőlük a ZTE elleni győzelmüket, sőt, még kaptak egy büntetőpontot is. Ez azt jelenti, hogy szinte minden mérkőzést meg kell nyerniük ahhoz, hogy egyáltalán a legjobb nyolc közé jussanak az alapszakasz végére. Ezért azt gondolom, igen elszántan fognak pályára lépni, de mi is azok leszünk, hiszen mindenféleképpen meg akarjuk nyerni ezt a mérkőzést. Az elmúlt napokban nagy energiát fektettünk abba az edzéseken, hogy a védekezésünket magasabb szintre emeljük. Bízom abban, hogy ebből már fogunk valamit látni szombaton is. Hogy ne teljen el baj nélkül az elmúlt időszak sem, a két ünnep között Pusztai Petra nem tudott velünk edzeni vírusos betegség miatt, míg most Kiss Angelika lázasodott be. Ennek ellenére is úgy vélem, egy jó mérkőzésen képesek leszünk megszerezni a győzelmet.

– fogalmazott a DVTK szakvezetője.

Merim Mehmedovic, a Győr mestere szintén azt hangsúlyozta a klub honlapján adott nyilatkozatában, hogy igyekszik új elemeket is beépíteni.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, néhány új dolgot mindenképpen szeretnénk a játékunkba beépíteni, de ebben az időszakban nem sok idő áll erre rendelkezésre, hiszen sűrű a program. Ennek ellenére nem adjuk fel Miskolcon sem, küzdeni, harcolni fogunk. Jó hír, hogy spanyol irányítónk, Ygueravide visszatért, ő is rendelkezésre áll, ahogyan centerünk, Hollivay is játszhat. Ami legutóbb történt, azt el kell felejteni, innentől csak előre tekintünk

Statisztikai összehasonlítás

Hirdetés