Hirdetés
Archivum

Szombaton este a címvédõ Notre Dame és közvetlen kihívójuk a Baylor is pályára lép:

:

Hirdetés

A pénteki rajt után szombaton a sorsolási tábla szerint felsõ ágon a Greensboro és a Chicago Régióban is lejátsszák az elõdöntõket. Láthatjuk a címvédõ Notre Dame gárdáját és közvetlen kihívóját, a Baylor-t.

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

A Chicago Régióban a címvédõ Notre Dame a Texas A&M ellen lép pályára. A Notre Dame minõségben, mennyiségben, rutinban kiemelkedik a mezõnybõl. A Marquette ellen legutóbb brutális erõdemonstrációt tartottak azzal, hogy a kezdõjük minden tagja kétszámjegyû pontot ért el. A Texas A&M-tõl csoda lenne egy szoros eredmény. Ehhez az kell, hogy a legponterõsebb játékosuk Chennedy Carter mellé többen felnõjenek. Ha ez nem sikerül, akkor a Notre Dame vélhetõen különösebb gond nélkül ott lesz a régiós döntõben.

A második helyen rangsorolt Stanfordra az idei rájátszás meglepetéscsapata, a 11. rangsorolással is magabiztosan menetelõ Missouri State vár. Természetesen a Stanford óriási favorit, de ezt a DePaul és az Iowa State is elmondhatta magáról a Missouri State ellen, mégsem tudták érvényesíteni a papírformát. Minden azon múlik, hogy a Missouri State mennyire tudja magas posztokon a lépést tartani. Eddig két hasonló gárdát vertek. Mindkettõ alacsonyabb szerkezetû, festékben rosszabbul védekezõ ellenfél volt. A Stanford teljesen más erényeket csillogtat. Túlzás nélkül kötelezõ számukra a továbbjutás.

A Greensboro Régióban láthatjuk az egész mezõny elsõ helyen rangsorolt gárdáját, a Baylor-t. Egészen extra 25 meccses gyõzelmi sorozatban vannak és a szombati kihívójukat a South Carolinát decemberben 25 ponttal verték. Kalani Brown és Lauren Cox kettõsét talán senkinek sem kell bemutatni. Brutális, amit a palánk alatt mutatnak. A külsõ sor nem annyira erõs a Baylor-nál és itt felveheti velük a versenyt a South Carolina. Nagy kérdés, hogy az elég lehet-e egy szorosabb derbihez.

A második helyen rangsorolt Iowa óriási favoritnak tûnik a North Carolina State ellen. A Megan Gustafson nevével fémjelzett Iowa kifejezetten jó formát mutatott. A szakemberek azért méltatták õket, mert a külsõ sorból Makenzie Meyer és Kathleen Doyle is elõ tudott lépni vezérré. Ilyen felállásban pedig bárkire veszélyesek lehetnek. A North Carolina State a szezon folyamán négy játékosát veszítette el súlyos sérüléssel. Mégis eljutottak ideáig, ami szervezett védekezésüknek köszönhetõ. Erre az Iowa ellen is óriási szükségük lesz, hiszen csak akkor mutatkozhat esélyük a csodára, ha Gustafson-t kiveszik a játékból.
 

Ágrajz

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

Hirdetés