Hirdetés
Magyarország

Szombaton Győr – Csata rangadó a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

A hazai élvonalban a szombati játéknap rangadóján 18 órától az UNI Győr – MÉLY-ÚT fogadja az NKE-FCSM Csatát.

Elég önmagában azt mondani, hogy egy 6/3-as mutatóval rendelkező gárda vendége egy 2/7-es mérleggel rendelkező alakulat. A tét komoly, hiszen a Győrnek hazai pályán gyakorlatilag már nem szabad rangadót veszítenie, ha szeretné az első néggyel tartani a lépést. A Csata húzós időszakot él meg a válogatott szünet után a DVTK, Szekszárd, Győr trióval. Ha viszont ebből pozitív mérleggel jön ki, akkor egyértelműen megerősíti helyét az első négy között.

Két olyan együttesről beszélünk, amelynek a kerete kiemelkedő támadó-potenciállal rendelkezik hazai szinten. Ráadásul a befejezésekre mindkét félnek több opciója van és többféle szerkezetet is tud alkalmazni ezekhez.

A két csapat ellentétes előjelekkel készülhet az összecsapásra. A novemberi megszakítás óta a Győr négy találkozót vívott, melyeken 1 győzelem és 3 vereség a mérlege. A bajnokságban a múlt heti ceglédi siker döntő fontosságúnak tűnik, hogy Milos Pavlovic tanítványai tartsák a lépést. Lezárult eközben az Európa Kupa szereplés, ahol a hat találkozó mérlegeként elmondható: némileg kijózanító, hogy mekkora a különbség a spanyol élcsapatokkal szemben.

Képek forrás: UNI Győr-MÉLY-ÚT Facebook, NKE-FCSM Csata Facebook

Eközben a Csata a DVTK ellen 17 pontos hátrányból felállva Horváth Bernadett kiválása ellenére alakított ki szoros végjátékot. A Szekszárdot pedig sikerült legyőznie. A lefújás utáni önfeledt öröm is mutatta, hogy ez mekkora siker a klub életében. Bár az egész szezonban elsősorban a támadásbeli erősségeket méltattuk Tursics Krisztián együttesénél, de itt védekezésben is sikerült előrelépni.

A lenti összehasonlító statisztika is megmutatja az előbbiekben már kiemelt támadó-erőt a feleknél. Ennek megfelelően nagyon sok múlik majd azon, hogy a védekezést tekintve ki tud előrébb lépni. A Győrnek a szezon második felére emellett egyértelműen feladat, hogy a Salamanca és a Gernika meccsek tapasztalatait felhasználva megtalálja azokat a játékokat, amivel a szigorúan védekező, sokszor letámadást alkalmazó riválisok ellen is eredményes tud lenni. A Csata esetében a Szekszárd legyőzése azért is vízválasztó, mert az igazi élcsapatok sajátja az, ha kell, akkor 80-90 pontos 15-17 triplát hozó derbit tudnak megnyerni, mint a TFSE ellen, ha kell akkor pedig “brusztolós, fizikális, agresszív” mérkőzést, mint a múlt heti Szekszárd elleni siker. Ez mutatja ugyanis egy játékosállomány igazi sokoldalúságát.

A sérültek, hiányzók kapcsán elmondható, hogy a rutinos spanyol irányító Sandra Ygueravide visszatérésével Cegléden a szezonban először teljes felállásban tudott játszani a Győr. A spanyol játékos rögtön a mezőny legjobbjának is bizonyult. A Csatának pedig sokat adott, hogy a miskolci sérülését követően 15 percet a Szekszárd ellen tudott vállalni Horváth Bernadett.

A győri klub honlapján Milos Pavlovic vezetőedző is a találkozó fontosságát emelte ki.

Fontos meccs lesz ez számunkra, karácsonyig mindegyik találkozó ilyen lesz, itthon, hazai környezetben most nem szabad hibáznunk. Viszont ehhez sokkal jobb teljesítmény és koncentráció kell, mert a Csata nagyon erős, a magyar játékosok több éve együtt játszanak, jók a légiósaik, jó szerkezetű együttes. Éppen ezért negyven perc koncentrációra lesz szükségünk, olyan hibákat nem engedhetünk meg magunkat, mint a spanyolok ellen.

– fogalmazott a szerb szakvezető.

A NKE-FCSM Csata Facebook oldalán Tursics Krisztián előbb a Szekszárd elleni mérkőzés lélektanáról beszélt.

Az egész stábnak, a játékosoknak egy emocionális hétvége volt. A vasárnap este az egész csapatnak adott egy töltetet. Egy Európa Kupa résztvevőt megverni komoly dolog. Mindenki úgy élte meg, hogy nagyon nagy siker és valóban azt látom a csapaton, hogy nagy töltődést jelentett. Mindenképpen tudjuk ezt majd hasznosítani a következő mérkőzéseinken.

– jelentette ki a Csata vezetőedzője, mielőtt a győri vendégjátékra tért volna ki.

Nyilván idegenbe megyünk és nem mi vagyunk az esélyesek. Egy erős játékoskerettel találkozunk,  ahol az irányítót egy elképesztően tapasztalt nagyon jó játékosnak tartom. Egész héten készültünk a Győr erősségeiből. Hasonlóan egy dobó csapatról beszélünk, mint mi vagyunk. Készülnünk kell, hogy miként fogjuk megakadályozni ezt a támadó-játékot, amit produkálnak.

Statisztika

Hirdetés
Hirdetés