Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeznek a bajnokság 18. fordulójában.

UNI Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi Sportcsarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Győzni szeretnénk. Nagyon kellemetlen ellenfél a TF, akik ellen nehéz játszani. Ezt megtapasztaltuk az őszi mérkőzésen is. Nagyon fontos lesz és bízom benne, hogy a szekszárdi vereség arra ösztönzi a lányokat, hogy még összeszedettebbek, keményebbek legyenek. Mindenképpen szigorítani kell a védekezésünkön. Vissza kell ahhoz térni, hogy itt most mi irányítsuk majd a mérkőzés ritmusát. Fontos megtalálni úgy az ellenfél gyenge pontjait, hogy támadásban és védekezésben tudatosan használjuk ki az előnyünket. Kerek egész meccset várok, a játékot tekintve koncentráltan, kellő agresszivitással, precizitással. Akkor tudjuk megszerezni a győzelmet. Ez a saját ritmusunk miatt is fontos lenne, hogy a vereséget követően visszataláljunk ahhoz a magabiztossághoz, ritmushoz, ahol előtte voltunk.”
Az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Mindenki, nem csak mi, hanem az egész sporttársadalom nehéz időket él. Nekünk vasárnap ilyen lehetőségek adódtak, de nem vallottunk szégyent. Ugyanazzal a kerettel fogunk pályára lépni Győrben is. A legfontosabb most nekünk edzőknek, hogy az egészségügyi állapot szempontjából semmi rizikót ne vállaljunk be. Az a célunk, hogy a Győr meccset követő négy találkozóra a legjobb állapotban lévő kerettel tudjunk kiállni. Ennek megfelelően kell mérlegelni és meghozni a legjobb döntéseket. Speciálisan készültünk a héten, több pihenőt kaptak a játékosok, mint általában. Aki látta a vasárnapi Szekszárd-Győr mérkőzést, láthatta, hogy ellenfelünk is sebezhető. Azon múlik, hogy milyen mérkőzést tudunk játszani, hogy a kapott egyéni feladatokat milyen hatékonysággal tudja megoldani a csapat. A játékosok frissen tartása és a további sérülések elkerülése mellett szeretnénk kihozni a maximumot a győri mérkőzésünkből.”
A TFSE-MTK felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

PINKK Pécsi 424 – Vasas Akadémia – 18:00 – Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Második közös hetünket zárjuk le a lányokkal. Szépen haladunk, kezd kialakulni az új védekezési és támadási struktúra. Soron következő ellenfelünk a liga egyik legkellemetlenebb csapata, kemény védekezés és fegyelmezett támadójáték jellemzi őket. Biztos vagyok benne, hogy sokkal összeszokottabb csapat képét fogjuk mutatni, mint az előző hétvégén és ha fel tudjuk venni a ritmust, akkor hazai pályán meg tudjuk mutatni a fogunk fehérjét. Mindenképpen az agresszivitás lesz a kulcs, de pozitívan állok a dolgokhoz, mert a lányok nagyon szépen dolgoznak nap mint nap, aminek lassan mindenképpen meg lesz az eredménye.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A soron következő mérkőzésünk a PINKK elleni idegenbeli összecsapás lesz. Nemrégiben nevezték ki az új vezetőedzőjüket, így a Ceglédhez hasonlóan ellenük is nehéz lesz készülni, hiszen nem tudjuk mire számíthatunk tőlük – így különösen a saját játékunkra koncentráltunk a héten. Agresszívan szeretnénk játszani, hogy hibákba kényszerítsük őket – legalábbis többre, mint amit mi elkövetünk esetleg. Kezdünk kiegészülni a korábban hiányzó játékosainkkal, egyre többen vagyunk, a hangulat is egyre jobb és győzelmi reményekkel utazunk vendéglátóinkhoz.”

VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket – 18:00 – Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Számunkra egy könnyű mérkőzés következik, mármint könnyű abból a szempontból, hogy a bajnoki cím védője, az Euroligában nagyon magas szinten játszó Sopron lesz az ellenfelünk. Így semmiféle nyomás nem lesz rajtunk, nyugodtan játszhatunk majd. Megpróbáljuk a legjobbunkat mutatni, és remélem, hogy sikerül tovább javítani a játékunkat.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nagyon oda kell figyelni. Nehéz utazás után vagyunk és érthetően fáradt mindenki. Abban a pillanatban, ha elkezdenénk ezen gondolkozni vagy ezzel foglalkozni, akkor belefuthatunk nehézségekbe. Nagyon fontos lenne az, hogy mindenki pályára tudjon lépni és hozzátegyen. Akkor egy kicsit úgy eloszthatnánk a perceket, hogy ne legyen ez a meccs senki számára ugyanannyira megterhelő, mint a kurszki volt. Bár a plusz utazással ez összehasonlíthatatlan ilyen szempontból. Fontos lenne, hogy jó csapategységet mutassunk, tehermentesítsék egymást a játékosok a pályán. Elsősorban az lenne a cél, hogy mindenki tudjon játszani. Jó lenne, ha senkinek nem alakulna úgy a sérülése vagy bármi egyéb hátráltató tényező, hogy ne tudjon pályára lépni. A következő 10 napban ránk váró három komoly Euroliga meccs előtt ezek nagy segítséget jelentenének.”
A Sopron Basket felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Hirdetés