Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A 20. forduló szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek a bajnokság.

PINKK Pécsi 424 – Sopron Basket – 18:00 – Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424):Szombaton a Sopron gárdáját fogadjuk. Mielőtt bárki azt gondolta volna, hogy megtörte a kupadöntő a Sopron egyeduralmát, csütörtökön meg is mutatták rögtön, hogy azért még ők a legerősebb csapat a bajnokságban. Éppen ezért, ha tét nélkül is, de nagy tisztelettel kell fogadnunk őket, viszont veszítenivalónk a nullával egyenlő. Meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek, taktikailag fegyelmezetten és nagy energiával szeretnénk játszani, ez az elsődleges célunk.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Előrelépett a PINKK abban, hogy jobban olvassák a játékot, jobban mozognak labda nélkül és jobban meg tudják büntetni az ellenfél által elkövetett védekezésbeli hibákat. Nálunk magas szintű koncentrációra lesz szükség. Nem lehet „elaludni a pályán” bármilyen szituációban és fizikálisan kell kosárlabdáznunk, hogy ne tudják ezeket az opciókat könnyedén megtalálni. A komfortzónájukból igyekszünk kimozgatni őket, mert van egy fizikális fölényünk, amit muszáj kamatoztatni. Ha ez sikerül, akkor az a játék minden elemében jó előfeltétel lehet ahhoz, hogy minden jól menjen.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda – 18:00 – Szigetszentmiklós, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A győzelemhez negyven percen át tartó koncentrációra lesz szükségünk, illetve jó teljesítményekre minden játékostól – nem csupán néhánytól. Ha szombaton a BEAC ellen olyan magas szinten tudunk teljesíteni, mint az utolsó, egymás elleni összecsapásunkon, akkor lesz keresnivalónk, viszont ha nem, akkor egy borzalmasan nehéz mérkőzésre kell számítanunk.”

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Reméljük, hogy a kupadöntő varázsa nem terelte el a lányok figyelmét és a saját játékunkra koncentrálva tudunk pályára lépni Pasaréten.”

VBW CEKK Cegléd – Ludovika-FCSM Csata – 18:00 – Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Azt gondolom, hogy a Csata egy nagyon jó csapat, jó a játokosok közti egyensúly. Dean és Horváth párosa a posztjukon az egyik legerősebb páros a bajnokságban, így nehéz mérkőzés vár ránk. Mi továbbra is a saját teljesítményünkre koncentrálunk, hogy minél jobb formába kerüljünk a sérülések és betegségek után. A héten jól edzettek a lányok, remélem, hogy szombaton ennek a pályán is látható eredménye lesz majd. Vannak, akik még nem 100%-csak, de bízom benne, hogy ők is tudják segíteni a csapatot.”

Hegedűs Janka (Ludovika-FCSM Csata): “Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, ez volt mindig is a kiinduló pont számunkra. Mindig a soron következő összecsapásra próbálunk meg koncentrálni, arra készülünk – ez most a Cegléd elleni találkozó lesz. Az utóbbi időben különböző sérülések és betegségek hátráltattak minket, de úgy gondolom, hogy minden csapatnál vannak ilyen jellegű problémák, vagyis ezek mögé nem szabad bújnunk. Meg kell tanulnunk ezeken túllépni és visszarázódni a mérkőzésekbe, erre pedig a Cegléd elleni találkozó egy kiváló lehetőség lesz. Albertirsán én személy szerint még nem játszottam, de képekről ítélve egy nagyon pici csarnokról van szó – ez viszont nem gondolom, hogy bármin is változtat, a pálya az pálya, – ugyanolyan hosszú és széles – nem számít, hogy mekkora körülötte a tér. Ugyanúgy kell tudnunk ott is kosárlabdázni, és nem gondolnám, hogy ez igényel bármilyen, speciális felkészülést.”

Hirdetés