Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeznek a női kosárlabda bajnokság 19. fordulójában.

ELTE-BEAC Újbuda – UNI Győr MÉLY-ÚT – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “A BEAC játékosai szépen megtalálták az összhangot és a szakmai stáb is mindenkinek megtalálta a szerepét. Jól dolgoznak együtt, miközben egyénileg is nagy önbizalommal játszanak. Szépen ötvözik a rutinosabb magyar játékosok, a fiatalabb magyar játékosok és a külföldiek között, hogy kinek mi a szerepe. Emellett pedig agresszívan védekeznek. Éppen ezért azt gondolom, hogy az lesz a fontos: miként kezdjük el a mérkőzést. Nekünk is fel kell keményedni védekezésben, hogy nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet. Fontos, hogy a mi játékstílusunk érvényesüljön. Abban látok nagy jelentőséget, hogy egyes párharcokban mennyire vesszük fel a kesztyűt és mennyire tudunk dominálni. Legyen szó akár az ötös posztról, akár mezőnyposztokról. Ebben, a győri meccsen a BEAC csapatként, illetve egyénileg is fölénk kerekedett és ezért győztek. Egyértelműen domináltak, az ő akaratuk érvényesült és ezt kell a magunk javára fordítani szombaton.”
Az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Atomerőmű KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd – 18:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Hosszú szünet után vagyunk, volt egy kis idő pihenni is; és sikerült 4-5 napot edzenünk is, amire a sűrű szezonunk közepette nem volt eddig lehetőség. A Cegléd elleni mérkőzés jó alkalom lesz arra, hogy ismét felvegyük a bajnokság ritmusát az 5-5 elleni játékban. Ellenfelünk edzőjét nagyon tisztelem, nagyon jó szakembernek tartom, bizonyosan ő is arra használta fel a szünetet, hogy kicsit rendbe rakja a csapatát – így taktikailag nem tudunk sokat készülni belőlük, hiszen borítékolható, hogy jó pár új figurával készülnek a bajnoki folytatásra. Mi elsősorban a saját játékunk csiszolásával kell, hogy foglalkozzunk. Nagyon jó lenne, ha minél több szurkoló jönne ki erre az elhalasztott mérkőzésre, és segítenék csapatom jó játékát, amire nagy szükség van a Magyar Kupa előtti felkészülésünkhöz kapcsolódóan is.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Holnap egy újabb lépést tehetünk, hogy a sérült játékosainkat újra visszahozzuk a játékba. Nem vagyunk csúcsformában, de folyamatosan készülünk a következő meccsekre, és bízom benne, hogy a holnapi meccsen okosan játszunk majd.”

PINKK Pécsi 424 – NKA Universitas PEAC – 20:15 – Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Nagy gát szakadt át a csapatban a BKG elleni győzelem után. Szeretnénk ezt az energiát továbbvinni az alapszakasz hátralévő részére. Nincsen egyszerű dolgunk, ugyanis csak top csapatokkal játszunk a következő időszakban. Az első megmérettetésünk rögtön egy városi rangadó, így a motivációval nem lehet problémánk. A PEAC az egyik legerősebb csapat a bajnokságban, kiemelkedő magyar játékosokkal és top légiósokkal, valamint nem utolsó sorban a liga egyik, ha nem a legjobb edzőjével a kispadon. Fel kell vennünk a kesztyűt, főleg a palánk alatt, de ha ugyanazzal az akarattal tudunk játszani, ahogy az előző mérkőzésen tettük, akkor biztos vagyok benne, hogy borsot tudunk törni a szomszédunk orra alá. Felkészülésünk jól sikerült, ha koncentráltak és bátrak leszünk akkor egy nyílt mérkőzést fogunk játszani, remélhetőleg minél több pécsi kosárszerető ember előtt.”

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Négy hét után játszunk újra. Tudtunk edzeni, új dolgokat gyakorolni, illetve a sérültjeink is meggyógyultak. Egy feljövőben lévő csapat lesz az ellenfelünk, akik az utolsó mérkőzésükön egy nagy győzelmet arattak. Agresszíven kell védekeznünk és vissza kell találnunk az őszi, gyors játékunkhoz.”

Hirdetés