Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A rájátszás következő játéknapján három találkozót rendeznek a bajnokság. Míg a Play-Off-ban a TFSE-MTK a Sopron Basket ellen játssza második mérkőzését, addig a 9-12. helyért zajló csaták a Cegléd – PINKK, illetve a BKG – BEAC összecsapásokkal folytatódnak.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

TFSE-MTK – Sopron Basket – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A következő, Sopron elleni mérkőzésen igyekszünk egy szorosabb meccset játszani. Bízom benne, hogy hazai pályán jobban fel fogjuk venni a ritmusukat. Most nem megyünk bele mély szakmai elemzésekbe. Ahogy az első találkozón, úgy szombaton sem fogjuk ellőni az összes puskaporunkat. Lejátsszuk ezt a mérkőzést, de már minden erőnkkel a győri folytatásra készülünk és ott próbálunk meglepetést okozni. Ott sem mi leszünk az esélyesek, de az első meccs előtt is beszéltük, cél, hogy tudjunk győzelmeket szerezni a rájátszásban és szeretnénk a szezonban egy nagy bravúrt is elérni.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nagyon fontos, hogy bármiben, ami esetleg kisebb egyéni hiba, pontosabbak legyünk. Ne elégedjünk meg azzal a teljesítménnyel, amit nyújtottunk, hanem próbáljuk meg fokozni. Ezt most leginkább kisebb dolgokban, részletekben lehet megtenni. A másik érdekes a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy mostanában ezek a jó teljesítmények leginkább hazai pályán születtek és szeretnénk, hogy kijöjjön egy másik környezetben utazás után.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 2. FORDULÓ

VBW CEKK Cegléd – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Holnap a Play-out második mérkőzése vár ránk. Hazai pályán fogunk játszani, és talán mondanom sem kell, mennyire fontos lenne minden hazai meccset megnyerni. Ismét egy jó hetet zártunk a csapattal az elvégzett munka szempontjából, így készen állunk a ránk váró küzdelemre. Múlt héten jól játszottunk a BKG ellen, de a PINKK is jól játszott a BEAC csarnokában. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat meg szeretné nyerni a mérkőzést, de mivel mi hazai pályán játszunk, számunkra nem is létezhet más opció, csak a győzelem.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Előző sikerünk kulcsa az volt, hogy mi jobban akartuk a győzelmet, ez nem lehet másképpen a Cegléd elleni találkozón se. Soron következő ellenfelünk teljesen más arcát mutatta a BKG elleni meccsükön, mint az alapszakasz során. Rutinos, jó játékosok alkotják a keretet náluk, valamint és szembetűnő, hogy a fiatal szabály hiánya nekik egyértelmű előnyt jelent, miközben a többi play outban szereplő együttes rotációja nem igazán változott. Nehéz mérkőzésre számítok, sérülések és betegségek nehezítették a felkészülésünk, de mindenképpen a győzelem a cél, mint minden találkozónkon,hogy ne a többi csapat eredményét kelljen figyelnünk, hanem a saját kezünkben tarthassuk a sorsunkat.”

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ELTE-BEAC Újbuda – 18:30 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “A Play-Out második mérkőzése következik, szombaton a BEAC együttese ellen lépünk pályára itthon. Szerencsére teljes csapattal tudtunk, illetve tudunk készülni a találkozóra, ami mostanában rendhagyónak mondható. Betegséghullám után azt gondolom, hogy mindenki egész jó energiákat tudott mozgósítani, úgyhogy minőségi munkát tudtunk végezni. Egyben van a csapat és a győzelem a cél.”

Horváth Bianka (megbízott vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “”…megfogyva bár, de törve nem.” Így jellemezném magunkat. Az biztos, hogy eddig sem adtuk fel és ezután sem fogjuk. Eddig is a csapategységben volt az erőnk, nehéz időkben meg végképp erre támaszkodunk. Hiszek a lányokban, hiszünk a csapatban.”

Hirdetés