Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeznek az élvonalban.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd – 14:30 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nekünk taktikailag meg kell próbálni megújulni és találni olyan opciókat, hogy Bettit hogyan tudjuk legjobban pótolni. Azt a közhelyet lehet ilyenkor elsütni, amit sokan szoktak mondani és igaz is: több olyan játékos is van, akinek fel kell nőnie a feladathoz. Mondhatom azt, hogy maximálisan bízunk benne, hogy ez sikerülni fog. Sokszor volt már olyan a szezon során, hogy valaki kiegészítő szerepből egészen fontos szerepbe tudott előre lépni. Amin együtt keresztülmentünk, biztos vagyok benne, hogy ott ragad a fejekben. Törekedni kell viszont arra, hogy higgadtak maradjunk. A szakma és a kosárlabda szempontjából kell megközelíteni a játékosokkal való kommunikációt. Nekünk csak ez az elvárásunk lehet. Összességében hazai pályán sokkal pontosabb és koncentráltabb játékra lesz szükség. A támadásvezetésünknek a meccs elejétől megfelelően kell működnie. Nem szabad belemenni az elején nem tervezett helyzetekbe. Védekezésben továbbra is látnunk kell a hibákat. Meg kell próbálnunk még egy szinttel feljebb rakni a védekezésünket. Ebben a szegmensben a döntőbeli legjobbunkra lesz szükség szombaton. Jellemző ránk és a játékosokra is, hogy maximalisták vagyunk ezen a téren is, amiből nem engedhetünk.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): ” A legfontosabb, hogy továbbra is motiváltak a játékosok. Már a döntő két meccsén túl vagyunk. Elemeztük és átbeszéltük ezeket, de nagyon új dolgot nem lehet hozni. Meg kell próbálni azokat a nüánszokat megkeresni, amik még javíthatóak és dobhatnak a játékunkon. Fontos, hogy megmaradjon az a lendület és önbizalom a mérkőzés kezdetétől, ami eddig jellemzett minket. Adjuk bele a szívünket, lelkünket. Szeretnénk nyerni és azért mindent meg fogunk tenni. Ez már a szívről, az akaratról, a kitartásról szól mindkét csapatnál.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 7. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS

Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK – 18:30 – Budapest, Ludovika Aréna

Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata): “Volt szerdán egy TFSE elleni mérkőzésünk, ahol sajnos elveszítettük azt az előnyt, amit az első összecsapáson megszereztünk. Úgy gondolom, hogy az első félidőt hellyel-közzel úgy tudtuk játszani, ahogy szerettük volna, a második félidőben viszont olyan hibákat követtünk el, amiket a TF minden egyes alkalommal megbosszult. Reménykedem, hogy az elmúlt napokban mindenki fejében helyreálltak a dolgok, és ez elég lesz ahhoz, hogy szombaton győztesként hagyhassuk el a parkettet. Ebben a néhány napban taktikai szempontból nem lehetett sokat változtatni. Nem ez fog dönteni a szombati mérkőzésen. Amelyik csapat mentálisan felkészültebb lesz, – fejben jobban jelen lesz a találkozó során – azé lesz a győzelem.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Az első meccs után végig azon gondolkoztam, hogy mit rontottam el, min kell javítani a sikeresség érdekében. Védekezésben eszközöltem egy kicsi változtatást és az meghozta, hogy a támadójátékra maradt energiánk. Ezen felül videóztunk és a támadásokban felhívtuk a lányok figyelmét, hogy melyek azok a passzok, amiket keresni kell. Alsóposzton például tudtunk dominálni a szerdai mérkőzésen. Tartani kell a külső-belső egyensúlyt és az eladott labdák számának csökkentése is meghatározó. Az előnyeinket szombaton is ki kell használni. Nagy változtatásra nincs lehetőség, de fontos azt az egy vagy maximum két kis taktikai dolgot megtalálni, amitől jobb lehet a játék képe. Remélem, hogy többen már nem esnek ki és az a 10 játékos, aki szerdán pályára lépett, ők most is tudják vállalni a játékot.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 6. FORDULÓ

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Suppán Anna (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Jön a szezon utolsó mérkőzése. Úgy gondolom, hogy a hangulatra nincs panasz. Minden erőnkkel erre a végső találkozóra készültünk, szerintem mostmár senki sem fog tartalékolni. Mindenki maximálisan koncentrált, és nem kérdés, nyerni szeretnénk. A szurkolóinknak üzenem, hogy minél többen jöjjenek, mert nagy szükségünk van rájuk, hogy együtt nyerhessünk a PINKK ellen.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Hosszú szezon van a csapat mögött. Összességében mindenképpen elismerésre méltó, hogy még az utolsó fordulóban is a saját kezünkben van a sorsunk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Ellenben az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy abszolút helyünk van az első osztályban, sőt rajtunk kívül álló okokból nem tudtuk bebiztosítani már korábban. Viszont ezzel nem szabad foglalkoznunk, ahogy a 9 pontos előnyünkben sem bízhatunk, hiszen így ellenfelünk biztos nekünk fog esni. A mi részünkről a kulcs, hogy a higgadtságunkat megőrizzük és kontrolláljuk a mérkőzést. Összegezve úgy igazságos, hogy magunknak kell megharcolni a céljainkért, és biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzés lesz a szombati.”

Hirdetés