Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeznek a bajnokság 17. fordulójában.

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata – 16:30 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nehéz volt a Csatának az elmúlt néhány hét, amikor heti két meccset kellett játszania hiányos kerettel. Most azonban nem volt hétközi forduló, információink szerint jobb állapotban vannak, új légióst igazoltak, így mi azzal számolunk, arra készülünk, hogy egy ereje teljében lévő, talán felfrissült csapat érkezik. Ha megnézzük, a Szekszárd ellen is jó meccset játszottak legutóbb. A Csatánál mindig benne van – bármilyen állapotban is vannak -, hogy amíg néhány kulcsjátékosuk egészséges, támadásban mindig veszélyesek. Még, ha rövidebb a padjuk és nem is bírják úgy végig a mérkőzéseket, ami teljesen érhető, nagyon veszélyes rivális és idén is nagyon jól dolgoznak.”
A Sopron Basket felkészüléséről a részletes összeállításunk ITT olvasható.

Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata): “Mondhatni semmilyen tét nem nyomja a vállunkat, illetve olvasható volt, hogy nem teljes kerettel fognak ellenünk kiállni. Mivel mi sem, így mindkét résztvevő csapat hátrányos helyzetből fog indulni. Ismervén a Sopront, ennek ellenére is egy nagyon kemény küzdelmet várok, hiszen minden mérkőzésre maximálisan felkészülnek, minden meccset komolyan vesznek és a végsőkig küzdenek – teljesen mindegy mik a körülmények. Ahhoz, hogy egy szoros meccset tudjunk velük játszani – adott esetben akár nyerni is – maximális koncentrációra van szükségünk. Nem lehetnek üres járataink, mert ideig-óráig talán tudunk kompenzálni a dobásainkkal, de ez egy Sopron elleni győzelemhez kevés – abszolút a védekezésen és a lepattanózáson lesz a hangsúly.”

ELTE-BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Ismét visszatérünk a szokott menetrendhez, a nap is sütni fog, reméljük minél több szurkoló is kilátogat majd, szóval minden adott egy remek mérkőzéshez.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Szombaton a bajnokság eddigi meglepetéscsapatához látogatunk, ám lehet, hogy mégsem akkora meglepetés, hiszen az újbudaiak véleményem szerint egy kiválóan összerakott csapat, veszélyes, agilis mezőnyjátékosokkal és domináns magas emberekkel ötvözve. Semmiképpen nem lesz egyszerű dolgunk, ugyanis limitálnunk kell a hátvédjeiket a kreatív, szabad, megszokott játékukban, valamint a centereik palánk alatti fölényét is orvosolnunk kell. Helyzetünket továbbá nem könnyíti meg az sem, hogy a hét elején tudtunk elkezdeni közösen dolgozni a lányokkal és kevés lehetőségünk volt az 5-5 elleni játékra kisebb sérülések miatt. Az első hetünkön a védekezésünket kezdtük el felépíteni az alapokról, amibe még bele kell szokniuk a lányoknak, de nagyon pozitívak az első reakciók és biztos vagyok benne, hogy hosszútávon kiválóan fog működni. Összességében nem lesz egyszerű dolgunk, de a lányok jól reagáltak a közös munkára és ha a gyakorlatban is tudjuk alkalmazni az új elemeket, akkor már annak szombaton meglesz az eredménye.”

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Fontos hazai mérkőzésünk következik a Cegléd ellen. Szervezési, illetve egészségügyi problémákkal küzdünk jelenleg – további sérülések és betegségek ütötték fel a fejüket a csapatban – viszont, ahogy azt már mindenki tudhatja, nem keresünk kifogásokat. Új edzővel érkeznek a ceglédiek, aki, bár számomra ismerős, alapjaiban változtatja meg csapatuk játékát, így nem volt könnyű belőlük felkészülni. Ha tudunk velük futni a mérkőzés során, akkor jó esélyeink lehetnek, ha nem, akkor viszont küzdelmes meccs alakulhat ki.”

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Jelen helyzetben nagyon örülünk. Egyrészt mert az előző meccsünket sikerült megnyerni, másrészt mert érkezésem óta először egy teljes hetünk volt felkészülni a következő mérkőzésre. A Vasas egy nagyon jó, fiatalokból álló csapat, jó edzővel Milos Pavlovic személyében, és két általam nagyon kedvelt magyar játékossal, Pappal és Pusztaival. Mindezek ellenére, jó megérzéseim vannak a mérkőzés előtt.”

Hirdetés