Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzés az élvonalban:

:

Hirdetés

A bajnokság 12. fordulójának szombati játéknapján három összecsapásra kerül sor.

UNI Győr MÉLY-ÚT – PINKK Pécsi 424 – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Szeretnénk szépen befejezni ezt a naptári évet. A győzelem a célunk. Nagyon fontos lesz, hogy keményen és élesen menjünk bele a mérkőzésbe. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. Nekünk önmagunkkal kell foglalkozni és a maximumot adni. Ami az előbb elhangzott, ahhoz nyúlnék vissza, tehát szeretném, hogy minél kisebb hullámvölgyeink legyenek és végig agresszív, kemény védekezéssel, illetve fegyelmezett támadójátékkal menjünk. Nagyon bízom benne, hogy megint meglesz az a négy-öt játékos, aki elosztja a terhet. Sikerül mindenkinek hozzátenni és pályára kerülni.”
Az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Sopron Basket – Vasas Akadémia – 18:00 – Sopron, Novomatic Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Évek óta erőn felül teljesít a Vasas. Elég, ha azt nézzük, hogy tavaly bejutottak a rájátszásba és az 5-8. helyért zajló párharcokban jól tudtak teljesíteni. Azzal együtt, hogy akkor is rengeteg sérülésük, problémájuk volt. Szerintem ez nekik nem idegen dolog, hogy erőn felül teljesítenek, meglepetést okoznak. Szisztematikus, jó munka zajlik ott. Ez látszik, már csak a csapat hozzáállásán is, hogy gyakorlatilag nincsenek olyan pontok a mérkőzéseiken, amikor feladják. Nekünk is ez lesz a legnagyobb feladat, amit az első fordulóban is megtapasztaltunk, hogy nem elég 15-20 ponttal elmenni. Nem esnek szét, nagyon szívósak, ilyenkor mennek tovább és csinálják a dolgukat.”
A Sopron Basket felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Nyomás szempontjából az év legjobban várt mérkőzése jön számunkra. A bajnok otthonába látogatunk, így a mi vállunkat nem nyomja semmilyen teher. A motivációnk, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani a bajnokság legjobb csapata és játékosai ellen. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból, a lehető legszorosabb és legélvezetesebb mérkőzést szeretnénk játszani. Tudjuk, hogy milyen erős ez a Sopron, de szeretnénk fejlődni. Ebbe beletartoznak a legjobbak elleni összecsapások is. Reménykedem benne, hogy meg tudjuk mutatni mire vagyunk képesek és ki tudjuk hozni a maximumot a mérkőzésből.”

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Atomerőmű KSC Szekszárd – 19:30 – Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Számunkra ez már a második mérkőzés lesz a második körből, hiszen a Sopron elleni hazai már egy előrehozott találkozó volt, így ismét Euroligás csapatot fogadhatunk Szigetszentmiklóson. Úgy gondolom, hogy kijavítottuk azokat a koncepcionális hibákat, amelyeket múlt héten a Vasas ellen elkövettünk, és bízom benne, hogy teljesen másik csapat fog holnap a parkettre lépni a Szekszárd ellen. Ellenfelünk a bajnokság egyik legerősebb csapata, extra légiósokkal, és magyar válogatottakkal teletűzdelve. Természetesen nem írjuk le magunkat, teljes erőbedobással fogunk küzdeni, és bízunk benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye.”

Szabó Noémi (szakmai és sportigazgató, Atomerőmű KSC Szekszárd): “A cél a győzelem, nem lehet más, de nagyon oda kell figyelni. Sokat fejlődtek, szépen, szisztematikusan dolgoznak a BKG-nál is. Gyors, lendületes, kreatív játékot játszanak. Angyal Barbara már annak idején a Csatában is borsot tört az orrunk alá, itt Szekszárdon 24 pontot ért el. Általánosságban is elmondható, hogy mozgékony, jól egy-egyező játékosaik vannak. Maximális koncentrációra van szükség. Bízom benne, hogy jó csapatjátékkal, az Euroligában edződött védekezéssel és szisztematikus támadójátékkal tudunk nyerni. Másodpercig nem szabad azonban azt gondolni, hogy elég lesz, ha kitesszük a cipőt a pályára.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Hirdetés