Hirdetés
Archivum

Szombaton három mérkõzés jön a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton immár a 15. forduló mérkõzéseire kerül sor a hazai élvonalban. A játéknapon három találkozót bonyolítanak le. Az elsõ négy helyezett közül pályára lép a Szekszárd és a ZTE, de lesz egy fõvárosi rangadó is.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd 48 órával a lengyelországi Európa Kupa mérkõzése után a Vasas Akadémiát látja vendégül. Egyik gárda sincs könnyû helyzetben az összecsapást megelõzõen. Egy nemzetközi play-off párharc közepén bajnoki meccset vívni soha nem egyszerû feladat. Ráadásul egy olyan összecsapás után, ahol Erica McCall bokasérülést szenvedett és a várakozástól némileg elmaradó eredmény született, ez hatványozottan igaz. A Vasasnál Sara Heljic várhatóan pályára léphet, de így is nagy kérdés, hogy a hétvégi Diákolimpia Országos Döntõ miatt milyen felállásban tud pályára lépni Szekszárdon. A KSC számára elsõsorban a regenerálódás és a sorok rendezése lehet a cél ezen az estén. A Vasasnak pedig a további tapasztalatszerzés.

A ZTE NKK a PINKK Pécsi 424 vendége lesz. A zalaegerszegiek az elmúlt hetekben két közvetlen riválisukat, a DVTK-t és a Gyõrt verték. Kisebb fejfájást okozhat a végelszámolásnál a váratlan ceglédi vereség. Éppen emiatt többet alacsonyabb rangsorolhat riválisok ellen már nem hibázhat Gáspár Dávid együttese. Azzal a koncentrációval, ami a DVTK és a Gyõr ellen jellemezte a csapatot, egyértelmûen favorit a ZTE. A PINKK szintén két közvetlen riválisát verte 2019-ben, illetve az erõviszonyoknak megfelelõen alulmaradt Sopronban. Laczka Miklós csapata számára a múlt heti Sopron, illetve a ZTE és a DVTK elleni találkozók ideális felkészülési lehetõséget kínálnak a februári alsóházi derbikre. A Cegléd és az MTK ellen ugyanis a rájátszás elérésének esélye lesz majd a tét a pécsiek számára.

A játéknap legnagyobb rangadója az MTK-Budapest – ELTE BEAC Újbuda összecsapás lesz. Az elmúlt években óriási küzdelmet, emlékezetes csatákat hozott a két gárda versenyfutása. Ezúttal az MTK gyõzelmi kényszerben lép pályára, hiszen egy vereséggel már nehezen tudna az alapszakasz végén elmozdulni az utolsó helyrõl. A BEAC-nak pedig azért lenne fontos a siker, hogy tartsa a lépést a Vasas-PINKK kettõssel. A két alakulat õszi találkozóját a BEAC 65-60-ra nyerte, azóta pedig Laklóth Anna érkezésével bõvült a kerete. Összességében a csapatstatisztikák, az eddig mutatott forma egyértelmûen esélyessé teszi. Ugyanakkor egy ilyen hagyományosan felfokozott presztízscsatán, ahol vélhetõen mindkét félnél hosszabb ideje ez a meccs van a munka középpontjában, a számoknak kisebb a jelentõségük. A pillanatnyi forma, egy-egy extra villanás dönthet.

Menetrend

Január 26., szombat
18:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – Vasas Akadémia
18:00 PINKK-Pécsi 424 – ZTE Nõi Kosárlabda Klub
18:00 MTK-Budapest – ELTE BEAC Újbuda

Hirdetés