Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzéssel elrajtolnak a bajnoki küzdelmek:

:

Hirdetés

Elkezdődik a 2021/2022-es bajnoki évad. Szombaton az első forduló három mérkőzésére kerül sor. Nyilatkozatcsokor a találkozókra való ráhangolódásként.

MENETREND

Szeptember 25, szombat
17:00 ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd
18:00 PINKK Pécsi 424 – UNI Győr MÉLY-ÚT
18:00 Vasas Akadémia – Sopron Basket

ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Jó idő ígérkezik a hétvégére, reméljük, hogy nálunk fél 7 körül még sütni fog a Nap.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Az egész csapat és a szakmai stáb is izgatott a szezonkezdés kapcsán. Ez elmúlt hetekben rengeteget dolgoztunk a csapattal és bízunk benne, hogy ezt a szombati szezonkezdet során is meg tudjuk mutatni. 10 különböző csapatból érkeztek a játékosaink, és ha hasonlattal akarunk élni, akkor azt mondhatjuk, hogy nem sprintre készülünk, hanem maratonra. Igyekszünk mérkőzésről mérkőzésre összecsiszolódni, egységként működni. A lányok minden dicséretet megérdemelnek, mert a felkészülés során minden tőlük telhetőt megtettek, a folytatásban pedig ezt a motiváltságot és energiát szeretnénk átültetni a bajnoki rajtra is.”

Vasas Akadémia – Sopron Basket – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Nenad Markovic (másodedző, Vasas Akadémia): “Nehézkesen zajlott a felkészülés utolsó szakasza a csapat számára, mivel több játékost is nélkülöznünk kellett betegségek és sérülések miatt. Nem könnyíti meg a dolgunk, hogy a bajnokság első mérkőzését rögtön a Sopron Basket ellen fogjuk játszani, de lehetőségeinkhez mérten igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Biztos vagyok benne, hogy a lányok bizonyítani akarják majd a szezon során, hogy a tavalyi remek szereplés nem egy egyszeri eset volt, hanem bennünk van ez az eredmény hosszabb távon is. Nem ezen a mérkőzésen fog múlni a szezon sorsa. Nyilván a Sopron olyan erőt képvisel, amit elérni az elmúlt évek eredményei alapján egy-egy meccsre lehet. Szeretnénk helyt állni ellenük. A hangulat nagyszerű  az öltözőben. Az új érkezőket, köztük engem is, remekül fogadtak. Megpróbáljuk megismételni a tavalyi bravúros szezont és akkor elégedettek leszünk.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Elsősorban látni kell, hogy a felkészülésünk nem egyszerű. Viszonylag sok sérülés hátráltat minket a mindennapokban. A szombati szezonnyitóra való felkészülésben is okoz ez nehézséget. Játszottunk egy jó edzőmeccset szerdán. Több olyan játékos is jó teljesítményt nyújtott, akitől ez nagyon fog kelleni. Többen megmutatták, hogy lehet rájuk számítani és reméljük, hogy ez így is lesz az előttünk álló mérkőzésen is.”
 A soproni várokozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

PINKK-Pécsi 424UNI-Győr – MÉLY-ÚT – 18:00 – Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Örülünk, hogy kezdetét veszi a szezon, mivel korán, már augusztus elején elkezdtük a felkészülést a magyar játékosokkal. Ugyan kisebb problémáink voltak a betegségekkel, sérülésekkel, ezért két felkészülési meccsünket le kellett mondanunk, de ezt az időszakot az első fordulóra történő felkészülésre tudtuk felhasználni, szombaton teljes kerettel fogunk tudni felállni. Örülünk, hogy olyan erős ellenfél ellen kezdhetünk, mint a Győr. Készen állunk és jó mérkőzést szeretnénk játszani.”

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): Nagyon fontos az első mérkőzés és mi mindenképpen győzni szeretnénk. Nehéz meccs vár ránk, főleg azért, mert a PINKK hazai pályán még bátrabban, még agresszívabban tud játszani. A magyar magot nagyjából együtt tartották, vannak jó külföldijeik. Egy veszélyes csapat tudnak lenni. Ha nem is vagyunk teljes szerkezettel és kevesebb a bevethető játékos, nekünk a mérkőzés elejétől a végéig koncentráltan, nagy ritmussal kell játszanunk. Sérülések hátráltattak minket, mérkőzést nem játszottunk teljes kerettel és edzéseket sem tudtunk így végrehajtani, illetve öt vereséggel megyünk bele az első meccsbe. Fontos lesz, hogy ilyen előzmények ellenére mennyire tudunk magabiztosan, önbizalommal, kellő agresszivitással játszani. Ha csapatként nem is vagyunk összecsiszolódva, de egyénileg kulcs lesz, hogy a gyakorolt elveket mennyire tudjuk használni. Egyéni felelősséget átérezve extrán kell küzdenie és a maximumot kell nyújtania mindenkinek.”
A győri várokozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Hirdetés