Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzéssel folytatódnak a bajnokság küzdelmei:

:

Hirdetés

A novemberi válogatott szünetet követően ismét újraindul a 2023/2024-es bajnoki évad. Szombaton, az ötödik forduló következik, s három mérkőzésre kerül sor. Nyilatkozatcsokor a találkozókra való ráhangolódásként.

MENETREND

November 18., szombat

18:00 VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket
18:00 TARR KSC Szekszárd – Vasas Akadémia
19:00 TFSE-MTK – DVTK HUN-Therm

VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket– 18:00 – Albertirsa, Albertirsa Sportcsarnok

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A válogatott szünet után folytatódik nehéz sorozatunk, hiszen a bajnoki címvédő Sopron csapatát fogadjuk szombaton. Az elmúlt hetekben több kisebb betegség hátráltatta a munkánkat, de ettől még próbáltunk a lehető legtöbbet dolgozni azon, hogy a korábbi fordulókban elkövetett hibákat kijavítsuk. Saját magunkra helyeztük a hangsúlyt, a Sopronból jelenleg egyébként is nehéz készülni, hiszen ellenünk várhatóan egy teljesen más kerettel játszanak majd, mint tették ezt az első három fordulóban. Ennek ellenére, egy megerősödött Sopron ellen is az a célunk, hogy az eddigieknél jobb képet mutasson a csapat és a lehető legjobb játékunkat hozzuk mind támadásban, mind pedig védekezésben.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “A Cegléd eddig topcsapatok ellen játszott. Azok mind sima mérkőzések lettek, de biztos, hogy annál képesek jobb teljesítményre. Látszódik, hogy nekik is folyamatosan áll össze a csapatjátékuk és arra az időszakra készülnek, amikor majd olyan riválisokkal találkoznak, akik ellen nagyobb győzelmi esélyeik lesznek. Nekünk elsősorban a saját feladatunkkal kell foglalkozni. Azzal, hogy az elmúlt hetekben gyakoroltakat immár új játékosokkal is kiegészülve meg tudjuk csinálni egy valós meccsszituációban. Fontos minden lépcsőfok számunkra a csapatépítés szempontjából és ez is egy ilyen lépcsőfok lesz”
A soproni várakozásokról, illetve a válogatott szünet alatti felkészülésükről készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

TARR KSC Szekszárd – Vasas Akadémia– 18:00 – Szekszárd, Szekszárdi Szabadidőközpont

Zseljko Djokics (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “Tizenhét nap után ismét meccset játszunk – de válogatott elfoglaltság és sérülések miatt majd két hétig csak öten edzettünk. Sajnos nem sikerült visszatérnie sérüléseiből sem Vojtuleknek, sem Miklós Melindának, és Dudasova sem áll a rendelkezésünkre, úgyhogy kissé rövid a kispadunk ismét. Ami pozitív lehet, és már nagyon várunk, hogy  egy hónap után ismét itthon játszunk – remélhetőleg a kosárlabda lelkes szekszárdi szurkolói segítenek majd nekünk kiharcolni a győzelmet. Ez a meccs most nem a sérültjeinkről kell, hogy szóljon,hanem arról, hogy képesek vagyunk nagyot küzdeni, és a mérkőzés alatt felismerni a lehetőségeket, fejlődni tovább.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Három hét után újraindul a bajnokság, a Szekszárd ellen lépünk pályára idegenben. Jól ismerjük az ellenfelünket, hiszen a felkészülési időszakban is összecsaptunk egymással. A szünetben volt pár változás a keretünkben és a válogatott játékosaink is távol voltak, így a megmaradt kerettel próbáltunk meg elsősorban a regenerálódásra, illetve a fejlődésre koncentrálni. Összességében tehát nem sok lehetőségünk volt taktikai elemekkel foglalkozni, csak pár napunk volt a lehető legjobban felkészülni.”

TFSE-MTK – DVTK HUN-Therm – 19:00 – Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “Mindenkinek ugyanolyan hosszú volt a bajnoki szünet, így ez nem lehet kifogás. A feladat adott, vissza kell rázódni a bajnokság ritmusába.” – húzta alá Hegedűs Péter. „A szezon rajtja jól sikerült, ugyanakkor nem követhetjük el azt a hibát, hogy megelégszünk ezzel és hátradőlünk. A DVTK egy kiváló csapat, de nem fogjuk könnyen adni magunk, fel kell vennünk a kesztyűt velük.”
A fővárosiak várakozásáról, illetve a válogatott szünet alatti felkészülésükről készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK HUN-Therm): “Szerdán tudtunk először teljes kerettel edzeni, miután visszatértek a csapathoz azok, akik a válogatottjaikban szerepeltek az elmúlt időszakban. Csapatkapitányunk, Kányási Veronika felépülése is szépen halad, bár még hosszú út áll előtte, hogy újra pályára léphessen. A TFSE az első fordulókban több váratlan győzelmet is aratott, Czinano érkezésével rendkívül erősek lettek centerposzton és csapatként is jól funkcionálnak. Volt három hetük felkészülni a játékunkból, nekünk pár napnyi idő jutott arra, hogy újra felvegyük a ritmust, és megpróbáljunk visszajutni arra a szintre, ahol akkor tartottunk, mikor Sepsiszentgyörgyön félbeszakadt számunkra a szezon. Rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy sikerül visszatérnünk az Euroligában mutatott sebességünkhöz és az aggresszív védekezéshez. Nagyon kemény időszak vár a csapatra, szeretnénk egy győzelemmel indítani ezt a sorozatot Budapesten.”

Hirdetés