Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzéssel zárul a bajnoki szezon:

:

Hirdetés

Szombaton folytatódik a rájátszás a hazai élvonalban. A harmadik helyért zajló párharc utolsó találkozója következik, az alsóházban pedig két mérkőzést rendeznek.

TIPPMIX NŐI NB I./A – PLAY-OFF – 3. HELYÉRT, 3. MECCS

DVTK – Hun-Therm — Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:00 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK – Hun-Therm): “Közel félszáz tétmeccsünk volt az idén, megfogyatkoztunk menet közben, de változatlanul készen állunk a harcra a szurkolóinkért, egymásért és az éremért. Nem lesz könnyű dolgunk, a Szekszárd remek ellenfél, de nagyon bízunk abban az egyedülálló hangulatban, ami fogadja ellenfeleinket a DVTK Arénában, és végig segített bennünket ezen az emlékezetes szezonon.”

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Mostmár ténylegesen a szezon utolsó mérkőzése következik, így tehát hatványozottan igaz az, amit korábban már számtalanszor említettem, hogy az utolsó erőtartalékokat is mozgósítani kell. A két csapat már kívülről-belülről ismeri egymást, s nem hinném, hogy egyik oldalon is lennének hatalmas taktikai változások, itt tehát már csakis az lesz a legnagyobb kérdés, hogy melyik fél tudja jobban leküzdeni a fáradtságot, illetve melyik csapat találja meg önmagában az utolsó győzelemhez szükséges plusz motivációt. Ezzel együtt azonban egy nagyon kemény mérkőzésre számítok, nem feltétlenül egy szép meccsre, példaértékű kosárlabdával, hanem egy hatalmas küzdelemre. Én személy szerint viszont nagyon örülök, hogy így alakult a párharc, hogy 1-1 az állás és nem tartolta le egyik csapat sem a másikat. Ez teszi érdekesebbé a dolgokat!”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I./A – PLAY-OUT – 9-12. HELYÉRT

PINKK Pécsi 424 — VBW CEKK Cegléd – 16:30 – Pécs, PVSK NKA Csarnok

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Az élet igazságos? Nem mindig, de, hogy okkal történik minden, az egyértelmű. Remélem mostmár okkal mellénk áll a szerencse és megtörik a jég, ami talán inkább jéghegy. Komolyra fordítva a szót, nincs időnk a búslakodásra szerdai mérkőzés miatt és pontosítani kell a támadójátékunkat, valamint építeni a védekezésünkre és be kell húzni az év utolsó mérkőzését.”

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Már a szerdai mérkőzésen is látható volt, hogy a sérülések és betegségek nagyon megnehezítik a dolgunkat, így a szezon végén. Ami nekünk probléma, az persze az első győzelméért küzdő PINKK számára lehetőség, de bízom benne, hogy a betegek és a sérültek, ha nem is száz százalékot, de valamennyit már tudnak vállalni a holnapi meccsen. Akik pedig a szezon során kevesebb lehetőséget kaptak esetleg, az utolsó meccsen tudnak élni az alkalommal és bizonyítanak, aminek eredményeként szépen zárhatjuk a bajnoki szereplésünket.”

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós — Ludovika Csata – 18:00 – Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Elérkeztünk a bajnokság utolsó mérkőzéséhez. Bár a szombati találkozónak már nincs a végelszámolás szempontjából valós tétje, azonban azt gondoljuk, hogy a presztízs is fontos, valamint szeretnénk szépen búcsúzni hazai közönség előtt ettől a szezontól. Eddig ötből négy mérkőzésen győztesen tudtuk elhagyni a pályát az alsóházi rájátszásban, és mindenképp szeretnénk ha az ötödik győzelem is meglenne. Köszönjük mind a szurkolóinknak, mind a támogatóinknak az egész éves bíztatást, találkozzunk szombat este a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban!

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): “A szezon utolsó mérkőzése következik. Elég nehézkes idényt tudhatunk magunk mögött, sok nehézséggel, s végül sajnálatos módon a szakmailag kitűzött céljainkat sem sikerült elérni, de ennek ellenére, ennek az utolsó mérkőzésnek is úgy fogunk nekimenni, mint az előző ötnek. Az alapcélunk ugyanis az volt, hogy ha már Play-Outot játszunk, akkor nyerjük meg mind a hat mérkőzésünket. Ebből öt már meg van, és azt gondolom, hogy a hatodikra is reális esélyeink vannak – főleg, ha úgy kosárlabdázunk, mint a Cegléd elleni mérkőzésen. Ebből az elmúlt öt alsóházi mérkőzésből is le lehet vonni azonban a tanulságot. Gyakorlatilag már az első találkozó után matematikailag is bebiztosítottuk a kilencedik helyet a bajnokságban, utána tehát azon volt leginkább a hangsúly, hogy mégis hogyan tudnánk motiválni a csapatot a hátralévő meccsek megnyeréséhez is. Fontos volt ugyanis, hogy ezt követően is a legjobb formáját nyújtsa a csapat, és maximálisan felkészültek legyünk. Ezt kisebb-nagyobb sikerekkel azt gondolom sikerült is. Utolsóként tehát a BKG ellen fogunk pályára lépni, akik ellen idén már háromszor is megmérkőztünk, ám ezek a meccsek szerintem nem mérvadóak. Márcsak azért sem, mert mind a két csapat kerete változott azóta, tőlünk is távozott játékos, ellenfelünktől is, ebből kifolyólag tehát egy más mérkőzésre számítok. Utolsóképpen azonban csakis ismételni tudom önmagamat, ha fent tudjuk tartani azt a szintet, amit a Cegléd ellen is nyújtottunk, akkor nem lehetnek problémáink és biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk nyerni a mérkőzést.”

Hirdetés