Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeznek az élvonalban.

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia – 15:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “A mostani helyzetben a pozitív eredmény nem mindig a legjobb hír, de holnap este a tabellára nézve mi kifejezetten tudnánk örülni neki. Viszont, hogy más ne legyen pozitív, kérünk mindenkit, hogy a hangja mellett a maszkját se felejtse otthon holnap!”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Egy nagyszerű csapat vár ránk, akik ebben a szezonban kiváló játékot mutatnak. Nem csak látványosan, hanem eredményesen is kosárlabdáznak, hiszen két dobogóra esélyes csapatot is legyőztek. Nyilvánvalóan két lábbal a földön kell maradnunk a hétvégi hatalmas siker után. Meg kell értenünk: ez is csak egy győzelem és nem jelent semmit, ha nem gyűjtünk eleget mellé az alapszakasz végéig. Karácsonyig még három összecsapás vár ránk. Szeretnénk mindegyiket megnyerni. Annak ellenére, hogy tudjuk ez mennyire nehéz feladat. Nem megyünk a BEAC pályára feltartott kézzel. Harcolni szeretnénk végig és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a rendelkezésre álló 40 percben.”

Sopron Basket – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Sopron, Novomatic Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Elsősorban azzal kell foglalkoznunk, hogy a saját rendszerünkben jobbak tudjunk lenni. Nehéz ezt megfogalmazni, nincs arról szól, hogy letértünk volna az útról. Olyan hasonlatot tudnék mondani, mintha egy kis kátyú lett volna az úton, amiből gyorsan vissza kell kormányozni az autót a megfelelő irányba. Tehát nem egy óriási dologról van szó, ami most alapjaiban elkezdett minket jellemezi. A szombati jó lehetőség arra, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, ami mindenki számára ad egy plusz lendületet és egy plusz adag önbizalmat.”
A Sopron Basket felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Laczka János (ügyvezető, PINKK Pécsi 424): “A múlt hétvégi vereségünket követően változás történt a szakmai stábunkban. E hét elején az új edzői hármas nagy lendülettel vágott bele a munkába, az edzéseken azt lehetett tapasztalni, hogy a játékosok teljes mértékben fogékonyak voltak az elvégzendő feladatokra, szépen dolgoztak. Hosszabb út áll azonban előttünk, fokozatosan fogjuk tudni elérni a kitűzött előre lépést, amihez nagyon sok és kemény munkára lesz szükség. Most olyan mérkőzéseink következnek, amikor a bajnokság legerősebb csapatai ellen fogunk játszani, kezdésnek rögtön a veretlenül listavezető Sopronhoz látogatunk. A lányok nyomás nélkül léphetnek pályára, az a fontos, hogy minél több elem visszaköszönjön az edzéseken gyakoroltakból, minden apró pozitív tapasztalat most a jobb mentális állapot eléréséhez szolgál majd segítségül. A Sopron egy nagyon jó csapat, szeretnénk őket minél nagyobb erőbedobásra késztetni és olyan részsikereket elérni, amelyekből építkezni tudunk.”

TFSE-MTK – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Szeretnénk szombaton hazai pályán megszerezni a negyedik győzelmünket. A klubvezetés meglepetéssel is készül, megállapodott a Jaromir étteremmel, ami azt jelenti, hogy a hazai mérkőzések során ingyen cseh csapolt sörök fogják várni a szurkolókat. Én abban bízom, hogy minél több néző fog kilátogatni a meccseinkre és szurkolni fog nekünk. Nagyon reméljük, hogy jó hangulat lesz. A BKG ellen én egy nagyon kemény meccsre számítok szombaton, hiszen tudjuk azt, hogy az újonc csapatok mindenhova úgy mennek, hogy nincsen rajtuk semmilyen nyomás, ezáltal pedig nagyon lendületesek. Nagyon meg kell dolgoznunk majd a győzelemért. Ami a legfontosabb, hogy fegyelmezettek legyünk védekezésben és támadásban és az együttműködés legmagasabb fokán végezzük a feladatainkat!”
A TFSE-MTK felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG PRIMA Akadémia): “Hétvégén a Városmajorba látogatunk, és a TF vendégeként lépünk pályára.Ellenfelünk már harmadik éve résztvevője az A-csoportnak, és a az elmúlt két évben szép sikereket értek el, és idén is nagyon jó csapatot sikerült összerakniuk. A másodosztályban már sokszor találkoztunk velük, és mindig jó meccseket vívtunk. Úgy gondolom, hogy a szombati is nagyon izgalmas összecsapásnak ígérkezik. Nem titok, hogy szeretnénk a győzelmeink számát gyarapítani, es bizakodásra ad okot, hogy egyre jobb formába kerülünk. Ismerjük a TF erősségeit, nagyon jó légióssoruk, és nagyon jó magyar játékosaik vannak, de ha végre tudjuk hajtani azokat a dolgokat, amelyekből készülünk, akkor győztesen hagyhatjuk el a pályát.”

Hirdetés