Hirdetés
Magyarország

Szombaton három mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor.

Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd – 16:30 – Sopron, Novomatic Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Manis és Holesinska a bajnokság korai szakaszában nagyon jó teljesítményt nyújtott, de a magyar játékosok közül is vannak olyanok, akikről nem túlzás kijelenteni: szeretnének bizonyítani mindenkinek az országban. Emiatt mindenképpen egy veszélyes csapat a Cegléd. Komoly repertoárral rendelkeznek. Védekezésben is több dolgot próbáltak már. Támadásban pedig jellemző rájuk, hogy sok különböző opciót használnak. Igyekeznek jól olvasni a játékot és sokat improvizálni. Nem könnyű rájuk felkészülni. Ilyen szempontból jó teszt lesz, hogy csapatvédekezésben mennyire tudjuk jól megvalósítani az alapelveinket. Milyen jól kommunikálunk és mennyire vagyunk egységesek.”
A Sopron Basket felkészüléséről részletes összeállításunk ITT olvasható.

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A barátaimnak – akik nincsenek benne a kosárlabdában – mindig azt szoktam mondani, hogy kicsit olyan Sopronba utazni, mintha egy magyar focicsapat játszana a PSG-vel, vagy a Liverpoollal. Európa egyik topcsapatáról van szó, akik évek óta a bajnokság egyeduralkodói. Mindemellett megriadni senkitől nem fogunk, a saját játékunkban szeretnénk előrelépni és kijavítani az előző mérkőzésen elkövetett szarvashibákat. Nagyon várjuk a mérkőzést, ami után egy lélegzetvételnyi szünet vár a csapatokra a válogatott szünet miatt. A Sopronnak ezúton is sok sikert kívánunk az Euroligához!”

Vasas Akadémia – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A legutóbbi mérkőzésen elvétettünk egy esélyt a győzelemre. Annak ellenére, hogy jól játszottunk, kulcsszituációkban hibáztunk többször is, ami megbosszulta magát és vereséghez vezetett. Folytatjuk a munkát, jobban kell hinnünk magunkban, hogy ezekben a fontos pillanatokba nyugodtak tudjunk maradni és erre építve tudjunk lezári szoros mérkőzéseket. Remélem, hogy tudtunk tanulni a Cegléd elleni fiaskóból. Nincs több kifogás. Hazai mérkőzés jön egy hasonló erősségű ellenfél ellen. Nyerni akarunk és ehhez minden erőfeszítésünkre szükségünk van.”

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Holnap egy hozzánk a bajnokságban hasonló pozícióban álló csapat ellen lépünk pályára. Remélem sorozatban a harmadik mérkőzésünkön is egyre jobban tudunk majd teljesíteni. Próbálunk keményen edzeni, ami a célunk is, de sok problémánk van a szezon kezdete óta. Holnap nem lesz rajtunk nyomás a győzelmet illetően, de teljesen mértékben azért megyünk, hogy nyerni tudjunk.”

TFSE-MTK – UNI Győr MÉLY-ÚT – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Patai Benjamin (másodedző, TFSE-MTK): “A Győr nehéz időszakot él. Sérülésekkel küzdenek, játékoscsere is volt. Ez hosszabb távon szerintem rendeződni fog náluk. Bár több vereséget szenvedtek el az utóbbi időben, de ilyenkor mindig figyelembe kell venni az ellenfeleiket és azt, hogy milyen körülmények között születtek azok az eredmények. Én nem gondolom, hogy messzemenő következtetéseket ebből le lehet vonni. Ők is nagyon motiváltan fognak érkezni, ahogy mi is. Kemény, küzdős meccsre számítok. Mindenki ismeri a másik játékosait, figuráit. A napi forma lesz a döntő. A szívnek, a koncentrációnak a helyén kell lennie. A nap végén az fog dönteni, hogy ki akarja jobban a győzelmet.”
A TFSE-MTK felkészüléséről részletes összeállításunk ITT olvasható.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): “Nagyon kemény mérkőzést várok. Elsősorban azért, mert nehéz megtartani a csapat önbizalmát a folyamatos vereségek mellett. Ez lesz a legnagyobb feladatunk, hogy ugyanolyan magabiztosan és nagy lendülettel, energiával tudjunk dolgozni az egész mérkőzésen, mint ha győztes meccsek lettek volna mögöttünk. Fontos lesz a védekezés. A TF szereti a szabadjátékot, sokszor megbontásokkal dolgoznak. A saját pályájukon még veszélyesebbek, mint idegenben. Folytatni kell azt a játékot, amit mutattunk szerdán is. Agresszív, kemény védekezéssel 40 percen keresztül. Gyors támadásokat szeretnénk vezetni. A koncentrációnak eggyel magasabb szinten kell lennie egész meccsen, mint volt az elmúlt időben. Ezeket az apró dolgokat kell értékelni és hangsúlyt fektetni rá. Akkor rendben lesz a játékunk.”
A UNI-Győr – MÉLY-ÚT felkészüléséről részletes összeállításunk ITT olvasható.

 

Hirdetés