Hirdetés
Magyarország

Szerdán hat mérkőzéssel folytatódnak a bajnoki küzdelmek:

:

Hirdetés

Folytatódik a 2022/2023-as bajnoki évad. Szerdán teljes fordulót rendeznek, mely során hat mérkőzésére kerül sor. Nyilatkozatcsokor a találkozókra való ráhangolódásként.

MENETREND

Szeptember 28, szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd
18:00 NKA Universitas PEAC – PINKK Pécsi 424
18:00 SERCO UNI Győr – E.ON ELTE BEAC
18:30 DVTK – Hun-Therm – Vasas Akadémia
18:30 Ludovika Csata – BKG-PRÍMA Szigetszentmiklós
18:30 TFSE-MTK – Sopron Basket

Atomerőmű KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd – 18:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Egy nagyon kellemetlen ellenfél ellen fogunk megmérkőzni. Ami méginkább nehezíti a helyzetünket, hogy a Cegléd a mérkőzés 80 százalékában zónavédekezést alkalmaz. Az ellene való támadás mindenekelőtt jó csapamunkát kíván, amiben nekünk még vannak hiányosságaink. Elsősorban a védekezésünkre kell majd koncentrálnunk, abból indítani gyors tranzíciós-támadásokat – nem szabad engednünk, hogy felálljon az ellenfél védelme. Támadásokban pedig pontosságra, türelemre és megfelelő dobásszelekcióra lesz szükségünk, illetve a támadólepattanóknak lesz még nagyon fontos szerepük. Elsősorban magunkkal, a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Ha ez sikerül, akkor lesz előrelépés. Biztos nem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy győzelemmel zárhassuk a hazai szezonnyitónkat.”
A szekszárdi várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Lo Elhadji Malick (másodedző, VBW CEKK Cegléd): “Szombaton lejátszottuk az első bajnokit, ami után máris következik az újabb meccs. Mindössze három nap volt a két meccs között, vasárnap pihenőt kapott a csapat, így maradt a hétfő és a kedd felkészülni. Tisztában vagyunk vele, hogy az utóbbi idők egyik meghatározó csapatához utazunk, de felkészültünk belőlük mindenre, amire ilyen rövid idő alatt csak lehetett. Támadásban és védekezésben is megtettünk mindent, hogy a csapat készen álljon a szekszárdi meccsre, ahová nem feltartott kézzel utazunk majd.”

NKA Universitas PEAC – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia – Fűzy Ákos Centerpálya

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Új mérkőzés új kihívás. Az elmúlt két hónapban nagyon keményen dolgoztunk, így reméljük, hogy jó eredményt érünk el, és megnyerjük az első mérkőzést hazai pályán a szurkolóink előtt. Tudjuk, hogy a Pinkk Pécsi 424 csapata nyomás nélkül érkezik hozzánk, így nem lesz könnyű mérkőzés, és a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha nem akarjuk magunkat problémák közé szorítani.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Az elmúlt fordulóban voltak szép pillanataink a címvédő ellen, amire tudunk építeni. Viszont minimális elvárás a csapat felé, hogy ezeket a pillanatokat hosszabb periódusokká alakítsuk át. Könnyű dolgunk ennek ellenére biztosan nem lesz, ugyanis soron következő ellenfelünk egy jó alapokkal rendelkező csapat, akik a tavalyi szezonban Csirke Feri irányításával kiemelkedő eredményt értek el és úgy gondolom, hogy idén ezt megszeretnék közelíteni. Az első fordulóban magabiztos győzelmet arattak a TF ellen, de úgy érzem, hogy szépen fel tudtunk készülni az ellenfélből és mindenképpen nagy célokkal utazunk a városi riválisunkhoz, egy reményeim szerint nagyon jó hangulatú mérkőzésre.”

SERCO UNI Győr – E.ON ELTE BEAC – 18:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Nagy győzelmet szerzett most a BEAC, amihez ezúton is gratulálunk – résen kell lennünk ellenük. Ennek ellenére, úgyanúgy készülünk erre a mérkőzésre is, – ezzel őket is megtisztelve – mint bármelyik másikra. Két napunk volt felkészülni, ami nem egy nagyon hosszú idő, de elvégeztük a munkát. Fiatal csapata van idén a BEAC-nak, Czank Tímea és Barnai Judit is – az együttes két tapasztalt játékosa – máshova igazoltak. Ez ad egyfajta fiatal lendületet nekik, ami láthatóan jól működik. Kérdés, hogy ezt a lendületet, energiát képesek lesznek-e megtartani egy teljes szezonon át. Ezen kívül, idén ők is egy nagyon jó légióst igazoltak Green személyében, aki rendkívül profin irányítja a csapatot. Remek munkát végzett a gárdával Mészárosné Kovács Andrea és az edzői stáb, biztos vagyok benne, hogy egy jó mérkőzést fogunk ellenük játszani. Megadni viszont egy pillanatra sem fogjuk magunkat. Mint mindig, most is a győzelem a cél, ezért pedig mindent meg fogunk tenni.”
A győri várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Az idő rövidsége ellenére igyekeztünk felkészülni. Rendkívül nehéz mérkőzés előtt állunk, kiváló szerkezetű és remek játékosokból álló csapattal kell megmérkőznünk. Ismerve a győri edzői stábot, biztosan komolyan veszik az ellenünk való találkozót és készülnek belőlünk. Első idegenbeli mérkőzésünk lesz, a szombatihoz hasonló hozzáállást várok a csapattól.”

DVTK – Hun-Therm – Vasas Akadémia – 18:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK – Hun-Therm): “A Vasas nagyon szépen felépítette a felkészülési időszakát, mérkőzésről mérkőzésre lépegettek előre, a Szekszárd ellen pedig egy bravúros győzelmet is sikerült elérniük. Az első fordulóban is magabiztos játékot mutattak, nem vehetjük és egyáltalán nem is vesszük őket félvállról. Arra számítok, hogy sok energiára lesz szükségünk ellenük, úgyhogy a fiataljaink ismételten több játékpercet kaphatnak majd. Reméljük, hogy az első hazai mérkőzésen sikerül egy győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Bízom benne, hogy gyorsan regenerálódunk majd az első, hétvégi mérkőzésünk után és a lehető legjobban fel tudunk készülni a DVTK ellen. Nagyon nehéz dolgunk lesz. Minden egyes meccsen azt várom el a csapatomtól, hogy a lehető legkeményebb ellenfél legyen. Akárki ellen is lépjünk pályára, agresszívan kosárlabdázzanak, ne adják fel ideje korán és ne tiszteljék túl az ellenfelet. Szeretnénk minden találkozóra győzelmi reményekkel utazni. Ezzel a mentalitással sikerült tavaly is győzelmet aratnunk a DVTK Arénában, amire akkor senki sem számított. Most természetesen nem ugyanaz a helyzet, mint akkoriban, mégcsak nem is hasonló, de, ha egy dolgot ígérnem kell, akkor az az, hogy minden labdáért harcolni fogunk. Meglátjuk ez milyen eredményt hoz majd.”

Ludovika Csata – BKG-PRÍMA Szigetszentmiklós – 18:30 – Budapest, Ludovika Aréna

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): “Újabb budapesti riválisunk elleni mérkőzés következik szerdán. Egy lényegesen jobb, és tudatosabb játékot szeretnék látni a csapatomtól. Nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk szerezni az első bajnoki győzelmünket.”

TFSE-MTK – Sopron Basket – 18:30 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Szeretnénk teljesen más arcunkat mutatni, bebizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk. Csak magunkkal foglalkozunk, mert 47 dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni. Össze kell rakni a támadásokat, amivel egyéként nincsen probléma. Precízebb, elsősorban higgadtabb játékra van szükség szépen kidolgozott helyzetekkel. Ez az elsődleges jelenleg. Szeretnénk megnehezíteni a Sopron dolgát, hogy minden kosárért meg kelljen küzdeniük.”
A TFSE-MTK várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Arra számítunk, hogy a legjobbját fogja nyújtani a TF. A felkészülés során voltak olyan teljesítményeik, amik azt mutatták: jó úton járnak, erős csapatuk lesz. Az első meccsük is azt bizonyította, hogy bár támadásban nem ment úgy, ahogy szerették volna, de agresszívan védekeztek és kidolgoztak sok üres dobóhelyzetet. Nekünk arra kell felkészülnünk, hogy jobb százalékkal értékesíteni fogják ezeket. Ott van a keretben Ty Marshall, akit az egész magyar mezőny jól ismer, de ugyanúgy említhetjük Theodoreán Alexandrát, Dúl Pankát, Pusztai Petrát, akikre maximálisan oda kell figyelni.””
A soproni várakozásokról készült bővebb összeállításunk ITT olvasható.

Hirdetés