Hirdetés
Magyarország

Szombaton hat mérkőzéssel zárul a bajnoki alapszakasz:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától teljes fordulót rendeznek a bajnokságban. Hat mérkőzéssel zárul a bajnoki alapszakasz.

Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr – 18:00 – Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Sok idő állt rendelkezésünkre, tehát már időben elkezdtünk készülni a Győr ellen. Mostmár leginkább a taktikára koncentrálunk, amin minimálisan változtatni kellett most, hogy az ellenfél oldalán kiesett Beatrice Mompremier, ő volt ugyanis mondhatni az egyetlen igazi, 5-ös centerük. Ezzel együtt viszont azt gondolom, hogy nekünk továbbra is saját magunkra kell elsősorban fókuszálni. Ezen volt a hangsúly a felkészülés során is, s természetesen, Mompremier elvesztésével biztosak vagyunk benne, hogy a Győr változtatásokat fog eszközölni, de ezekre majd akkor kell reagálnunk, amikor szembe kerülünk velük. Most az a legfontosabb, hogy a mi támadásaink, illetve védekezésünk rendben legyenek. Bár belsőposzton mi sem vagyunk robosztusak, ki kell használnunk a Győr jelenlegi helyzetét és dominálni a festéket, illetve a lepattanó harcot. Ha ezeket sikerül teljesíteni, akkor ez már egy hatalmas előny, segítség lehet számunkra az egész meccsen.”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Mint mindig, most is kemény, verekedős, harcos védekezésre számítunk a Szekszárd ellen, így tehát a felkészülés során is erre fektettük a hangsúlyt. Azt gondolom nagy meglepetések nem érhetnek már minket, hiszen nagyon jól ismerjük az ellenfelünket. Azt is tudjuk, hogy nem csak nekünk, de a Szekszárdnak is kulcsfontosságú lesz ez a találkozó, hiszen mindkét csapat esetében sok mindenről dönt majd. Beatrice elvesztése bár megváltoztatott pár dolgot, de ahogy azt korábban is hangsúlyoztam, a céljaink nem változtak. Első körben szeretnénk megszerezni az alapszakasz második helyet, majd következik a legjobb négy közé jutás, utána pedig lépésenként haladunk.
Részletes összeállításunk a SERCO UNI Győr felkészüléséről ITT olvasható.

E.ON ELTE BEAC – VBW CEKK Cegléd – 18:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Jó lesz végre újra a pályán lenni, hosszú volt a szünet a legutóbbi mérkőzésünk óta! Szeretnénk átmenteni azt a formánkat a Cegléd elleni találkozóra, amit a Csata elleni győztes meccsen mutattunk. Sűrű időszak vár ránk a következő egy hónapban, de az a célunk, hogy még a bajnokságból hátralévő időszakban is tudjunk csapatként épülni, előrébb lépni. Most viszont csak az lebeg a szemünk előtt, hogy győzelemmel zárjuk a szombat estét, hiszen számunkra komoly tétje van a találkozónak. Bízom benne, hogy ezúttal is megtelnek a Gabányi lelátói, és minél több BEAC szurkoló előtt, egy közönségszórakoztató meccsel tehetünk pontot az alapszakasz végére.”

Lô Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Számunkra a helyezés szempontjából sajnos már nincs tétje a szombati mérkőzésnek, hiszen az alapszakasz helyezésünk már korábban eldőlt. Viszont a playout-ba minden csapat viszi az eredményeit, így igenis fontos a mérkőzés, mert azon kívül, hogy egy győzelem esetén jó ritmusban és jó hangulatban tudnánk kezdeni az alsóházi küzdelmeket, egyel több győzelmet is vinnénk magunkkal. Ellenfelünk, a BEAC jó csapat, elkapták a fonalat és jó eredményeket értek el. A tabellát nézve ők az esélyesek, de mi ennek ellenére szeretnénk visszavágni a hazai pályán elszenvedett vereségért.”

Ludovika Csata – DVTK – Hun-Therm – 18:00 – Budapest, Ludovika Aréna

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): “Szeretem, amikor elsősorban saját magunkra koncentrálunk, nem pedig más párharcokkal kell foglalkozni. Éppen ezért, egyetlen esélyt látok a Play-Offba való bejutásra, ha hazai pályán megverjük a DVTK-t. Eszerint készülünk mostmár lassan két hete, szeretnénk kihozni a maximumot a tanultakból, illetve önmagunkból is, s meglátjuk ez pontosan mire lesz elég. Természetesen nem feltett kézzel lépünk pályára a Miskolc ellen, szeretnénk borítani a papírformát és egy bravúr győzelmet aratni szombaton.”

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK HUN-Therm): “A Magyar Kupát követő kéthetes bajnoki szünetben volt lehetőségünk foglalkozni olyan dolgokkal, amire az Euroligás menetelés mellett nem jutott idő. Pár napos pihenőt is beiktattunk, hogy mentálisan és fizikálisan is legyenek tartalékaink a rájátszásra. Sajnos Monika Grigalauskyte kupadöntőn elszenvedett sérülése komolynak bizonyult, meg kellett műteni a térdét, számára a szezon véget ért. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a bajnoki második hely múlhat, ami nem csak a mi kezünkben van, a Szekszárd-Győr mérkőzés számunkra kedvező alakulása is kell hozzá. A Csata ellen egy dolgunk van,  a hosszú szünetet követően vissza kell találnunk a saját ritmusunkhoz és mindent meg kell tennünk a győzelemért.”

NKA Universitas PEAC – Sopron Basket – 18:00 – Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “A legutóbbi meccsünket is a Sopron ellen játszottuk, és most az alapszakasz utolsó mérkőzése jön. Ugyan tanulhattunk a legutóbbi meccsünkből, de leginkább abban reménykedem, hogy ezúttal egészségesebbek leszünk, mert akkor nagyon sok problémával küzdöttünk. Néhányan kifejezetten rossz egészségügyi állapotban vállalták a találkozót, Wentzel pedig még a keretbe sem került be, vagyis most az a lényeg, mind rendben legyünk, és tizenkét játékosra számíthassak. Sokat nem is kell mondanom a Sopronról, hiszen egy nagyon komoly csapatról van szó, akik, bár az idei sorozatból már kiestek, de még két hónapig ők az Euroliga címvédői. A mi meccsünk is döntő lehet az alapszakasz végeredménye szempontjából, hiszen, ha sikerül legyőznünk a Sopront, akkor nem számít a szekszárdi meccs eredménye. De szerintem egyik eredmény sem fog számítani, mert mindegyik csapat már a rájátszásra fog koncentrálni. Nehéz a játékosoknak és a stábnak is ilyen gyorsan átállni, egy alapszakasz meccs után 48 órával kezdődő rájátszásbelire. Úgyhogy a magam részéről nemigen fogok foglalkozni vele, hiszen végeredményben tiszta a célunk: a négy közé jutásért kétszer le kell győznünk a Szekszárdot. Nyilván nehezebb lesz a dolgunk, ha kétszer kell idegenben játszanunk, de nem lehetetlen, és azt gondolom, hogy az ő edzőjük is hasonlóképpen gondolkodik. Ilyen a kosárlabda, kosarak születnek egy pályán, a szurkolók számától függetlenül. Őszintén hiszem, hogy a fejünkben már az ottani kezdés fog járni, és ez persze nem feltétlenül jó, de így működik a rájátszás.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Szeretnénk megtartani egy jó ritmust és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a PEAC ellen. Nehéz mérkőzésre készülünk, hiszen vendéglátóink számára nagyon fontos találkozó lesz. Mi ebben az esetben elsősorban saját magunkkal szeretnénk foglalkozni, hogy tartsuk azt a felfelé mutató ívet, ami az elmúlt időszakot jellemezte és önbizalommal tudjunk belemenni a rájátszásba. A Magyar Kupa döntőjéhez képest egészen más, sokkal szorosabb mérkőzést várok. A PEAC is pihentebb lesz, volt idejük felkészülni. Arra számítunk, hogy a legjobbjukat fogják nyújtani. Mi eközben idegenben játszunk utazás után, úgy, hogy kemény edzésekre került sor a héten. Semmiképp nem lehet ezt könnyű feladatnak nevezni, de jó erőfelmérő a play-off előtt.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424 – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Egyáltalán nem becsüljük le aktuális ellenfelünket. Attól függetlenül, hogy nincs még győzelmük a bajnokságban, becsületesen felkészültünk belőlük. Figyeljük a magyar húzójátékosaik teljesítményét. Szeretnénk a saját védekezésünket érvényre juttatni. Emellett azt várom, hogy az elmúlt időszakban továbbfejlesztett támadójátékunk hatékonyan működjön. Felkészültünk a PINKK-ből és szeretnénk jó meccset játszani, kiharcolni a rájátszásba kerülést. Nagyon várjuk már a szombati mérkőzést, hiszen nagyon régen játszottunk. Ezúttal is számítunk szurkolóink támogatására, akik az egész szezonban hatalmas energiákat adtak nekünk!”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Talán a liga egyik legjobb formájában lévő csapatához látogatunk, akiknek kulcsfontosságú lesz a szombati mérkőzés. Így egész héten arra készülünk, hogy komoly roham fog minket fogadni a Városmajorban, amit nekünk mindenképpen le kell lassítanunk. Le kell limitálnunk a gyorsindításaikat, illetve kulcs lesz, hogy vegyük fel a harcot a lepattanó csatában, ugyanis a decemberi egymás elleni találkozónkon ez komoly fejtörést okozott nekünk. Feltéve, ha ezeket a részcélokat végrehajtjuk és mindenki rendelkezésre állhat, akkor jó meccsre számítunk.”

Vasas Akadémia – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas AKadémia): “Az alapszakasz utolsó mérkőzése következik, ami nyilvánvalóan nagyon fontos számunkra. Keményen készülünk, hogy megnyerjük a párharcot, ehhez pedig motivációként a legutóbbi győzelmünket használjuk fel, amit a BKG ellen arattunk. Azon a mérkőzésen ugyan jól kezdtünk, de elvesztettük a fókuszt és a koncentrációt, így szoros meccsen szenvedtünk végül vereséget. Természetesen tudom, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy nem csak a saját kezünkben van a sorsunk… A győzelem ennek ellenére kötelező, de azért fél szemmel a Csata-DVTK meccset is néznünk kell. Személy szerint azt gondolom, hogy nincs sok esély a miskolciak vereségére, de sosem lehet tudni. Mindenesetre, előszőr a saját feladatunkat kell teljesítenünk, maximálisan felkészülni a szombati összecsapásra, és hazai pályán győzelemmel zárni.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “A 2022/23-as szezon utolsó alapszakasz meccsét Pasaréten fogjuk játszani. Tudjuk, hogy a Vasas számára ez egy kiemelten fontos találkozó lesz a rájátszásba jutás végett, természetesen mi is felkészültünk belőlük, és annak ellenére, hogy mi nem a legjobb nyolc között fogjuk folytatni az utószezont, természetesen mi is nyerni szeretnénk. Nagyon jól ismerjük a Vasas erősségeit, és szeretnénk megismételni azt a bravúrt, amit ősszel hazai pályán elértünk ellenük.”

Hirdetés