Hirdetés
Magyarország

Szombaton hazai környezetben folytatja negyeddöntőjét a TFSE-MTK:

:

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 18 órától rendezik az MTK Kosárlabda Csarnokban a Sopron Basket és a TFSE-MTK negyeddöntő párharcának második mérkőzését. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 26., szombat
18:00 TFSE-MTK – Sopron Basket
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Major Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (Hoffmann Gergely)

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc első mérkőzésén a Sopron Basket 95-34-re múlta felül a TFSE-MTK együttesét.

„A Sopron a saját szemszögéből a szezon legfontosabb feladatára, az Euroliga négyes döntőjére készül és abszolút bombaformában van. A kemény védekezésüknek köszönhetően statikus volt a támadójátékunk. Egy-egy felvillanás alkalmával tudtunk eredményesek lenni, de a mi szempontunkból nézve sajnos értékelhetetlen volt a mérkőzés.” – kezdte a visszatekintését Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője.

„Jobban nem is mennék bele a részletekbe. Teljesen más szinten van a két csapat, mások a célok, ehhez kapcsolódva a szerkezet, a játékoskeret. A lányok megpróbáltak mindent és nem volna reális, ha bármilyen messzemenő következtetést levonnánk ebből az egészből.” – tette hozzá.

A TFSE-MTK keretéből minden nevezett játékos pályára lépett Sopronban és legalább 10 percet mindenki játszott. Sőt, Chanise Jenkins és Dúl Panka kivételével 23 percnél többet senki nem töltött a pályán. Magyar Bianka hangsúlyozta lapunknak, hogy előre tervezetten alakította így a rotációt a szakmai stáb.

„Számunkra az elsődleges cél az volt, hogy mindenki játsszon, mindenki egészséges maradjon és így a második, illetve a harmadik körre teljes kerettel tudjunk kiállni. Nem fogunk a kardunkba dőlni a negyeddöntő párharc után. Túl vagyunk az idei első nagy play-off megmérettetésen. Ahogy előbb is mondtam, ez a realitás. Természetesen próbálunk ebből a szombati meccsre is minden téren tanulni, fejlődni, de semmi probléma nem történt, erre lehetett számítani.” – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: TFSE-MTK

Egy mérkőzés még biztosan lesz a negyeddöntő párharcban. Arról is kérdeztük Magyar Biankát, hogy a párharc két találkozója között mire helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb.

„Szombaton igyekszünk egy szorosabb meccset játszani. Most nem megyünk bele mély szakmai elemzésekbe. Ahogy az első mérkőzésen, úgy szombaton sem fogjuk ellőni az összes puskaporunkat. Lejátsszuk ezt a mérkőzést, de már minden erőnkkel a győri folytatásra készülünk és ott próbálunk meglepetést okozni.” – tette hozzá a TFSE-MTK vezetőedzője.

Egy területre nem tértünk ki, ez pedig az érzelmi oldal. Nagy kérdés, hogy mennyire marad ott a fejekben egy olyan nagy arányú vereség, mint például a szerdai.

„Intelligens játékosok alkotják a keretünket. Mindenki helyén tudja kezelni ezt az egészet. Felelőtlenség lenne belefeledkezni jobban ebbe. Ahogy mondtam, célunk szombaton egy szorosabb mérkőzés. Bízom benne, hogy hazai pályán jobban fel fogjuk venni a ritmusukat. A másodlagos cél, hogy frissen és egészségesen tartsuk a teljes csapatot, hogy jó formában tudjunk kiállni a Győr ellen. Ott sem mi leszünk az esélyesek, de az első meccs előtt is beszéltük, cél, hogy tudjunk győzelmeket szerezni a rájátszásban és szeretnénk a szezonban egy nagy bravúrt is elérni.” – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés