Hirdetés
3x3

Szombaton is döntőt játszhat a magyar válogatott Pozsonyban

Ausztria - Magyarország 5-20

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 2
Pozsony, Szlovákia

Ausztria: Bettina Kunz 5, Anja Knoflach 2, Simone Sill 1, Zoe Claire Sonvilla.

Magyarország: Tóth Orsolya 7, Pusztai Petra 7, Jáhni Zsófia 3, Takács Emese 3.

Hirdetés

Magabiztos játékkal a magyar válogatott végig vezetve 20-5-re legyőzte Ausztriát a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája második pozsonyi tornáján. Ezzel a Jáhni Zsófia, Pusztai Petra, Takács Emese és Tóth Orsolya alkotta magyar válogatott szombaton is döntőt vívhat.

Mivel mindkét gárda legyőzte Szlovákiát, a képlet nagyon egyszerű volt, aki nyer, az léphet pályára 19 órától a szombati fináléban. Pusztai Petra két találata vezette fel a találkozót. Nem telt el egy perc, amikor Jáhni Zsófia is betalált és már 3-1-re mentünk. Takács Emese is megszerezte első pontját a tornán, amivel 4-1-re szakadtunk el. Az első megszakítás is erről érkezett el. Visszatérve a pályára Jáhni Zsófia és Tóth Orsi növelte az előnyt, majd a mérkőzés feléhez érkezve ismét megvillant Pusztai Petra. Ezzel 8-2-nél igen kedvező pozícióba kerültünk.

A folytatásban Takács Emese duplájával már 10-2-re vezettünk. Pusztai Petra és Jáhni Zsófia pedig 12-2-re alakította az eredményt. A második megszakítás után szépítettek az osztrákok, de Pusztai Petra visszaállította a 10 pontos különbséget. Tóth Orsi duplája pedig növelt is ezen. A győztes kiléte már nem volt kérdés, de maximális koncentráció mellett dolgoztak a lányok és így az utolsó két percre is maradtak szép jelenetek. Pusztai Petra dudaszós tempója, Tóth Orsi betörése, Jáhni Zsófi duplája is ide tartozik. A 20-5-ös végeredményt pedig Pusztai Petra alakította ki.

A magyar válogatottnak 19 órától a pénteki naphoz hasonlóan ismét szurkolhatunk a döntőben. Az ellenfél ezúttal is Csehország lesz. ÉLŐBEN ITT.

Hirdetés