Hirdetés
Archivum

Szombaton jön a DVTK-Gyõr párharc második felvonása:

:

Hirdetés

Szombaton a bajnoki elõdöntõ második meccsén a CMB Cargo UNI Gyõr fogadja az Aluinvent DVTK-t. A DVTK egy idegenbeli sikerrel kivívhatja a fináléba kerülést, gyõriek az esélyeik életben tartásáért lépnek pályára az egyik fél második sikeréig tartó küzdelmek alkalmával.

Az elsõ mérkõzésen az Aluinvent DVTK 64-52-es gyõzelmet aratott. Kétarcú mérkõzés volt, amíg egy pontszegényebb, lassabb mederben haladt az összecsapás, a Gyõr látótávolságban tudott maradni. Sõt Raksányi Krisztina hiánya ellenére 25-20-ra vezetett. Innen azonban a DVTK 15-0-val zárta a félidõt. Kritikus pillanatokban három tripla érkezett hazai részrõl. Arra a 14-16 percre, amikor a DVTK, gyors, pergõs, ponterõs támadójátéka dominált, nem tudott válaszolni a Gyõr. Ugyan a negyedik negyed második felére ismét visszaterelõdött a meccs eleji mederbe a játék, de akkor már csak a különbség volt kérdéses. Akár a statisztikákat, akár a visszanézhetõ felvételt tekintjük azt láthatjuk, hogy mindkét fél játékában maradt tartalék. Elég a 16-16 eladott labdára gondolni vagy éppen arra, hogy a DVTK 43.7%-al, míg a Gyõr 31.7%-al dobta a duplákat. A mérkõzés összbenyomása alapján valamivel a DVTK kiegyensúlyozottabb tudott lenni. A hazaiaknak volt kevesebb kilengés a játékában.

A Gyõr a Szekszárd elleni párharcban is bizonyította, hogy a második meccsre tud változtatni a játékán. Különösen, ha Raksányi Krisztina is pályára léphet. Ugyanakkor az elsõ találkozó képe alapján a DVTK várhatja favoritként a folytatást. Nagyon sok múlik azon, hogy miként alakul a palánkok alatti csata. Kisebb meglepetésre a Gyõr az elsõ meccsen jobban szedte a lepattanókat, annak ellenére, hogy a DVTK-nak valamivel több opciója van. Az is óriási kérdés lesz, hogy a miskolci együttes rá tudja-e kényszeríteni ellenfelére a szezon során megismert nagy intenzitású játékát. Ha ugyanis ez jó dobóformával párosul, akkor azzal idegenben is magabiztos lehet. Az elsõ találkozón 22 pontos Mokango és a 18 egységig jutó Walker-Kimbrough mellett még többekben is ott lenne ez a ponterõs teljesítmény. A Gyõrnek a Szekszárd ellen kulcsfontosságú volt, hogy miközben tudta ellenfele támadásait lassítani, saját támadásainál Spanou-tól, Gray-tõl vagy éppen Raksányitól jött extra. Összességében tehát rengeteg a kérdõjel a találkozó elõtt, de ettõl igazi egy bajnoki elõdöntõ.

Hirdetés