Hirdetés
Archivum

Szombaton jön a Török Kupa döntõje a YDÜ és az AGÜ között:

:

Hirdetés

Szombaton délután rendezik a Török Kupa fináléját Izmirben. A Yakin Dogu Üniversitesi és a Bellona AGÜ csatájában megjósolhatatlan a gyõztes kiléte.

Részben meglepetés Törökországban a kupa fináléjának párosítása. A Yakin Dogu Üniversitesi döntõbe jutását várni lehetett, fõleg azután, hogy a Galatasaray-t simán legyõzték a negyeddöntõben. Az AGÜ és a Fenerbahce csatájában pedig benne volt az AGÜ sikere is. Extraklasszisokat felvonultató és jó szerkezetû csapatuk van, amely ráadásul lényegesen kisebb terhelést kapott, mint a Fener.

A döntõ két résztvevõje január elején találkozott bajnoki mérkõzésen, akkor a YDÜ 79-72-re múlta felül az AGÜ-t. Azon a délutánon Courtney Vandersloot remekelt, aki 25 pontot szerzett. Tette mindezt több, mint 50%-os mezõnymutatóval. Akkor egyértelmûen az döntött, hogy magas posztokon a YDÜ nem engedte érvényesülni riválisát, 39-21-re nyerték a lepattanócsatát. Lényegében az AGÜ-t a zseniális európai szezont futó Chelsea Gray extrája tartotta versenyben nagyon sokáig.

Mindkét gárda kerete tele van klasszis játékosokkal és a kupa nyolcas döntõjének elsõ két napja mindkét oldalról kiváló egyéni teljesítményeket hozott. Éppen ezért nehéz megjósolni, hogy kinek sülhet el a keze. Az AGÜ Wauters és Gray klasszisa mellett is egy magas szerkezetû alapcsapattal dolgozik, ahol Dubljevic és Sanders is fontos szerepet kap. Irányítóban pedig ott van Tanisha Wright.

A YDÜ szakmai stábja mélyebb kerettel számolhat, ahol Yelena Leuchanka érkezésével hárommal több légiós van, mint akik egy mérkõzésen a szabályok szerint pályára léphetnek. Ennek elõnye, hogy lehet ellenfélhez igazítani a szerkezetet. A YDÜ csapatában a török játékosoktól valamivel több érkezik és ha magas posztokon tudnak pozíciót fogni, akkor esélyesek.

Abból a szempontból is különbséges fináléra kerül sor, hogy a YDÜ sikere esetén észak-ciprusi csapat elõször nyerhet trófeát.

Hirdetés