Hirdetés
Archivum

Szombaton jön az ANB csúcsrangadója a Csata DSE és a BEAC-Újbuda között:

:

Hirdetés

Szombaton 19 órától kerül sor az ANB csúcsrangadójára, melyen a Csata DSE fogadja a címvédõ BEAC-Újbudát. Eldõlhet az elsõ hely sorsa a sorozatban.

Úgy érkezik el az ANB 1-9. helyéért zajló rájátszásában a Csata DSE és a BEAC-Újbuda rangadója, hogy az eddigi eredmények alapján lényegében semmi nem dõlt el a két csapat versenyfutásában. Ahogy a fenti táblázat is mutatja, a Csata DSE 12 gyõzelemmel és két vereséggel, míg a BEAC-Újbuda 10 gyõzelemmel és három vereséggel rendelkezik.

A két gárda április 8-án lejátszott rangadóját a BEAC nyerte 85-79-re. A szombati összecsapáson túl a Csata DSE programjában már csak egy mérkõzés szerepel, amikor Szigetszentmiklósra a BKG DSE-hez látogat. A BEAC-nak pedig ezen felül még két összecsapást kell megvívnia. Egy kecskeméti fellépésre utazik és zárásul június 9-én hazai pályán fogadja a TFSE alakulatát.

A képlet ennek megfelelõen igencsak egyszerû. Amennyiben a Csata DSE bármilyen különbséggel nyer, minden további számolgatás nélkül az elsõ helyen zár a második vonalban. A BEAC-Újbuda egy bármilyen különbségû gyõzelemmel utolérné riválisát és amennyiben a hátralévõ két meccsén nem botlana, megvédené címét a sorozatban.

A két csapat áprilisi találkozása az idei ANB évad talán legjobb meccsét hozta. A BEAC úgy aratott 85-79-es sikert, hogy mindkét gárda 50% felett értékesítette a duplákat. Az eladott labdák száma is igen alacsony volt, 11, illetve 8 került a statisztikai lapra és a fontos mutatókat összesítõ VAL-érték mindkét oldalon elérte a 100-at. A BEAC-nál Szabó Dóra 25, Pusztai Petra 22 egységig jutott, de Kovács Vanessza 11 pontos, 13 lepattanós dupla-dupláját is érdemes kiemelni. A BEAC így 40-25-re nyerte a lepattanócsatát is.

A Csata DSE együttesében azon a rangadón az elmúlt mérkõzéseket kihagyó Lelik Réka remekelt, 20 pontot ért el, mellette Boros Dorka és Bernáth Réka bizonyultak húzóembernek. Remekül dobta a triplákat a Csata DSE, a 17 kísérletbõl 8 sikeres lett. Ez több kulcspillanaton is átlendítette a csapatot és jó eséllyel a szombati bajnoki rangadón is fontos tényezõ lehet. A Csata DSE játékát egész szezonban meghatározta és azon a ragadón is érvényesült, hogy kevés eladott és sok szerzett labdával dolgozik. Akkor nyolc eladott labdára nyolc szerzett jutott.

A két csapat ellentétes elõjellel készülhet. A Csata DSE hiányos összeállításban játszva ugyan, de nagy különbségû vereséget szenvedett a Vasas Akadémia otthonában. A BEAC azonban négy nap alatt kétszer is legyõzte a jó erõkbõl álló Szegedet. A címvédõ erre a májusi idõszakra remek formába lendült. Pusztai Petra felépült és így Szabó Dórával együtt rendkívül ponterõs teljesítményt hoznak. Magas posztokon Kovács Vanessza stabil játéka is kellett a két sikerhez. A Szeged elleni meccseken pedig Gocsmann Ágota is remekelt.

Érdekes találkozóra van kilátás. A listavezetõ Csata DSE a szezon legnagyobb kihívása elõtt áll. Különösen, ha az élvonalbeli tapasztalattal rendelkezõ kulcsemberek a BEAC-nál megközelítik legjobbjukat és ez a játék ritmusában is megmutatkozik.

Hirdetés