Hirdetés
Archivum

Szombaton két mérkõzés a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkõzéssel folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei. Elõbb 17 órától a ZTE NKK fogadja a Vasas Akadémiát, majd 18 óra 30 perctõl a PINKK Pécsi 424 a PEAC-Pécs együttesét.

Kezdjük beharangozónkat a ZTE és a Vasas összecsapásával. A ZTE a kisebb novemberi szünet óta két fõvárosi riválist gyõzött le, de könnyen lehet, hogy a harmadik ellen lesz a legnehezebb dolga. A Vasas az utóbbi idõben ugyanis kiváló formába lendült, még a Sopron Basket együttesét is megszorongatták Földi Attila tanítványai. Az elsõ csapat lettek a hazai élvonalban, amelyik 10 pont alatti különbséggel kapott ki a címvédõtõl. Visszatérve a ZTE-re. Gáspár Dávid együttese a Csata és a BEAC ellen is határozott kezdéssel gyorsan döntésre vitte a meccset. Magas posztokon dominálnak a zalaiak, a Csata ellen 43-23-ra, míg a BEAC ellen 47-28-ra nyerték a lepattanócsatát. Van egy ponterõs alapcsapata a ZTE-nek, mely Evanthia Maltsi érkezésével tovább erõsödött. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy a szünet utáni mindkét találkozón 8-8 pontszerzõt regisztrálhattunk. Nagyon fontos az elõrelépés szempontjából, hogy mélyült a keret. A jelenlegi 7/3-as mutató abszolút reális. A Vasas fejlõdése az idei évad egyik nagyon fontos momentuma, hiszen korosztályos válogatottjaink meghatározói mutatnak versenyképes teljesítményt. A szervezett védekezés mellett az utóbbi öt mérkõzésébõl négy alkalommal a 70 szerzett pontot is átlépték. Dombai Réka extra játéka mellett Jefimija Karakasevic kiváló lepattanózása is kiemelést érdemel.

A nap másik mérkõzésén a PINKK Pécsi 424 fogadja a PEAC-Pécset. A két gárda elõször játszik tétmérkõzést egymással, amióta szorosabbra fûzte a szálakat. Mindkét fél elveszítette legutóbbi két bajnokiját. A PEAC a Sopronnal és a Gyõrrel szemben maradt alul. Ebbõl a soproni találkozó elõzetesen kalkulált eredmény lehetett Pécsett, maximum a mértéke nem, a Gyõr elleni hazai vereség viszont hozhat lépéshátrányt a folytatásban. A PINKK hasonló érzésekkel készülhet, hiszen a nyolc közé jutásért zajló versenyfutásban közvetlen riválisnak tekinthetõ Vasastól, illetve a Csatától kapott ki az utóbbi fellépése során. Már egyértelmû lemaradásban van és távolodik a Magyar Kupa nyolcas döntõjében való szereplés lehetõsége is. Mindkét alakulat számára fontos tehát a találkozó. A statisztikákat figyelve elmondható, hogy a legutóbbi meccseiken sokat hibáztak a felek támadásban. A PINKK például mindkét fõvárosi fellépése során mindössze 32%-os mezõnymutatót ért el. A PEAC pedig Sopronban 25%-os, a Gyõr ellen 40%-os mutatóval zárt. Az eladott labdák száma is igen magas volt. A PEAC kerete összességében rutinosabb és jobb szerkezetû. Kevesebb ki nem kényszerített hibával, a magas posztokon mutatkozó fölényének taktikus kihasználásával egyértelmûen esélyes lehet.

Hirdetés