Hirdetés
Archivum

Szombaton két mérkõzéssel folytatódik a bajnokság:

:

Hirdetés

Szombaton immár 9. forduló veszi kezdetét a hazai élvonalban. Elõbb 16 órától az ELTE-BEAC Újbuda és a ZTE NKK összecsapására kerül sor, majd 18 óra 30 perctõl az NKE-Csata és a PINKK Pécsi 424 méri össze az erejét.

Haladjunk idõrendben, kezdjük a BEAC és a ZTE mérkõzésének felvezetésével. Mindkét csapat sikerélménnyel zárt a legutóbbi fordulóban. A BEAC nem mindennapi meccset nyert Cegléden 13 triplát értékesítve Szabó Dóra és az egyre jobban belelendülõ Laklóth Anna vezetésével. Úgy érdemes figyelni ezt a csapatteljesítményt, hogy a BEAC keretébõl a szezont extrán kezdõ Mérész Beatrix betegség miatt kidõlt. Összességében tehát egyre versenyképesebb gárda formálódik. A jó dobóforma mellett az elmúlt két meccsen a védekezés terén is sokat léptek elõre Balogh Judit tanítványai. A ZTE közel 10 nap után lép ismét pályára. Az NKE-Csata ellen rendkívül fontos meccset nyertek Gáspár Dávid tanítványai. Közvetlen riválist múltak felül, ráadásul Evanthia Maltsi is jól szállt be. Ez a 10 nap kihagyás, fõleg, hogy elõtte kéthetes válogatott szünet volt, egyértelmûen sok. Viszont ezen idõ alatt Maltsi beépítésével tovább haladhatott a szakvezetés. Bár a BEAC felfelé ívelõ formája elvitathatatlan, a rutin és a szerkezetben, elsõsorban belsõ posztokon, mutatkozó fölény a ZTE mellett szól.

A szombati játéknap második mérkõzésén az NKE-Csata fogadja a PINKK Pécsi 424-et. Ebben a párosításban egyértelmûen a hazai csapat a favorit. Két vereség után a Csata rendezte a sorokat és az MTK ellen értékes gyõzelmet aratott. Tursics Krisztián vezetõedzõ is elégedetten értékelt a klub honlapján. A játék, a hozzáállás és a fiatalok minõségi percei is kiemelést érdemelnek. A Csata ezzel a játékkal a mezõny második felébe tartozó csapatok ellen bármikor a gyõzelem igényével léphet pályára. A 42 lepattanó, a 16 gólpassz, a 11 szerzett labda és az erre jutó mindössze 6 eladott labda megmutatják a csapat szervezettségét. A PINKK az oroszországi túra után a Vasas vendége volt. Még új igazolása nélkül, de az EWBL meccsekhez képest Emilija Podruggal a fedélzetesen szenvedett vereséget Laczka Miklós gárdája. Szûkös rotációval dolgozik a PINKK, különösen magas posztokon. Ezt távoli dobásokkal, határozott védekezéssel igyekszik ellensúlyozni. Nagy kérdés, hogy ezzel ki tudja-e zökkenteni a Csatát a ritmusából. Ezen dõlhet el, hogy mennyire lesz szoros a találkozó.

Hirdetés