Hirdetés
Magyarország

Szombaton két mérkőzést rendeznek az élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkőzést rendeznek az élvonal 10. fordulójában.

PINKK Pécsi 424 – Atomerőmű KSC Szekszárd – 15:00 – Kozármislenyi Sportcsarnok

Laczka János (ügyvezető, PINKK Pécsi 424): “A múlt hetihez hasonlóan egy olyan mérkőzésünk következik, ahol újfent egy Euroliga szereplő, a bajnokságban veretlen csapat ellen lépünk pályára. A saját céljaink hasonlóak lesznek, mint a Sopron ellen, a pozitívumokra szeretnénk építkezni, visszaköszöntek már dolgok abból, amit az edző stáb kért a csapattól. A heti edzések elsősorban a fizikális felkészülés jegyében teltek, kemény munka van a lányok mögött – ők tisztában vannak vele, hogy ez szükséges ahhoz, hogy hosszabb távon jobb eredményeket tudjunk elérni, morálisan az elmúlt két hét fejlődése kézzel fogható. Jó erőfelérő lesz a Szekszárd ellen játszani.”

Horváth Zsófia (másodőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Nincs könnyű bajnoki mérkőzés. Voltak páran, akik 35-37 perceket játszottak és a kisagyunk hátuljában ott van, hogy három-négy nappal később újabb nehéz meccs jön. Aki Euroligázik vagy Európa Kupázik, annak ebben az időszakban nagyon sok összetevős a szereplése. Ezért mondtam, hogy koncentráltnak kell lennünk. Törekednünk kell arra, hogy minél több előre megbeszélt taktikai dolgot megvalósítsunk. Tanulni kell ebből a meccsből is, hogy felkészítsen minket a következő feladatokra.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről bővebben ITT írtunk

Vasas Akadémia – TFSE-MTK – 18:00 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “A következő mérkőzésünk egy hazai összecsapás a TFSE ellen, akik komoly győzelmi szériából érkeznek hozzánk, ahol kemény játékkal múlták felül ellenfeleiket. Centerposzton meglehetősen erősek, ami a mi jelenlegi helyzetünkben nem éppen ideális. Ennek ellenére van elképzelésünk arról, hogy mit kell tennünk a győzelem érdekében. Ha az edzésmunka változatlan marad az utóbbi hetek edzéseihez képest, akkor jó mérkőzést tudunk játszani. Nyilvánvalóan az a játék, amit az elmúlt győzelmek során mutattunk – és maguk a győzelmek – önbizalmat adnak számunkra. Így van ezzel a vendégcsapat is bizonyára. Nehéz mérkőzésre számítok. Biztatám a piros-kék szurkolókat, hogy látogassanak ki Pasarétre és biztassák a lányokat a lelátóról. Egy ilyen környezetben reménykedem benne, hogy jól alakulhat számunkra a mérkőzés.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A Vasas a legfiatalabb átlagéletkorú kerettel rendelkezik a ligában. Rendkívül alázatosak és nagyon szimpatikus csapat. Látszik, hogy keményen dolgoznak minden nap. Kiváló edzőnek tartom Milos Pavlovicsot, aki jó csapatot épített, amelyben idén nincs egy kiemelkedő játékos, aki 20 pontokat dobna, hanem a mezőnyök négyen-öten osztoznak a felelősségen. Fiatalos lendület jellemzi őket. Kiválóan védekeznek, az eddigi győztes meccseiken nem a magas dobott pontszám miatt nyertek, hanem az ellenfeleket tartották alacsony ponton. Kulcsfontosságú lesz a támadójátékunk, hogy miként kezdeményezünk. Támadásban “B” opciókra lesz szükség, amire egész héten készültünk. Izgalmas és nehéz mérkőzést várok. Remélem, hogy meg tudjuk valósítani a héten gyakorolt taktikai elemeket.”
A TFSE-MTK felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Hirdetés