Hirdetés
Archivum

Szombaton kezdõdik a bajnoki döntõ párharc Ausztráliában:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdik az ausztrál profi liga, a WNBL döntõ párharca. A Canberra Capitals és az Adelaide Lightning küzd a bajnoki címért.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

Túlzás nélkül a két legjobb formában lévõ ausztrál csapat vívja a finálét. A Canberra nagy fölénnyel nyerte az alapszakaszt. Összességében pedig már 11 meccses gyõzelmi sorozatban vannak. Az Adalaide eközben a rossz szezonkezdete után az utolsó 14 fellépését követõen 12 alkalommal gyõztesen hagyta el a pályát.

Mindkét fél magabiztosan nyerte az elõdöntõ párharcát. A Canberra a Perth Lynx alakulatát búcsúztatta 2-0-ra. A két szupersztárjuk Kia Nurse és Leilani Mitchell remekelt. A két találkozón összesen 24 triplát értékesítettek. Az Adalaide pályahátrányból búcsúztatta a sokáig magabiztosan menetelõ, de a szezon utolsó heteire elfáradó Melbourne Boomers-t. A Nicole Seekamp és Nia Coffey vezette Adelaide két ellentétes arcát mutatta. Az elsõ meccsen 60 ponton tartották riválisukat. A második találkozón pedig a szezonban elõször 100 pont fölé jutva gyõztek.

Két olyan alakulat csatájára készülhetünk, amely még akár Euroliga szinten is klasszisnak nevezhetõ mozgékony, ponterõs belsõ sorral dolgozik. Elsõsorban Nia Coffey (Adelaide Lightning) és Kelsey Griffin (UC Capitals) párharcát várja a szakma. Coffey 18.39 pont, 8.43 lepattanó, míg Griffin 18.96 pont, 11.7 lepattanó átlaggal dolgozik idén. Mondani sem kell, hogy aki itt riválisa fölé kerekedik, az akár az egész finálét eldöntheti.

Hasonlóan extrának, pikánsnak ígérkezik Kayla Alexander (Adelaide Lightning) és Marianna Tolo (UC Capitals) párharca. Maradva még a belsõ posztoknál, az viszont igen nagy kérdés, hogy a jól dobó, de nem éppen kiemelkedõen védekezõ Stephanie Blicavs (Adelaide Lightning) miként birkózik meg Kia Nurse (UC Capitals) zsenijével. A UConn nevelésû kanadai klasszis a pálya minden pontján, a legtöbb játékelemben dominál. Griffin mellett neki köszönhetõ a Canberra kiemelkedõ éve.

Természetesen a külsõ sorban is találunk érdekességeket. Az irányítók Nicole Seekamp (Adelaide Lightning) és Kelly Wilson (UC Capitals) nagyon jól mozgatják a csapatukat, Lauren Nicholson (Adelaide Lightning) és Leilani Mitchell (UC Capitals) között eközben egy klasszikus dobópárbaj is kialakulhat. Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy a WNBL két legeredményesebb csapatáról van szó. A Canberra 85.9, míg az Adalaide 82.9 pontot átlagol idén meccsenként.

A két gárda már háromszor találkozott. Még október 21-én a 21 pontos Griffin vezetésével a Canberra 79-75-ös gyõzelmet aratott. A december 2-án és 11-én lejátszott két bajnokit viszont az Adalaide nyerte. Elõbb Nicole Seekamp volt a legeredményesebbjük 24 ponttal, majd Nia Coffey jutott 21 egységig.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó döntõ párharc menetrendje:

Február 9., szombat
1. mérkõzés: University of Canberra Capitals – Adelaide Lightning

Február 13., szerda
2. mérkõzés: Adelaide Lightning – University of Canberra Capitals

Február 16, szombat (Ha szükséges)
3. mérkõzés: University of Canberra Capitals – Adelaide Lightning

Hirdetés