Hirdetés
Archivum

Szombaton kezdõdik a Jekatyerinburg – Kurszk orosz döntõ:

:

Hirdetés

Szombaton elrajtol Oroszországban az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk között a bajnoki döntõ. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban óriási favorit az Euroliga trófeáját is elhódító Jekatyerinburg.

A következõ napokban minimum háromszor, maximum ötször megismétlõdik az Euroliga döntõ párosítása. Azaz jön az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk klasszikusa. Ha nem láttuk volna a vasárnapi soproni meccset, akkor ez a bevezetõ a nõi kosárlabda összes rajongóját mozgósítaná. Így viszont az a kérdés, hogy a Jekatyerinburg tudja-e érvényesíteni a Sopronban látott fölényét, illetve a Kurszknak a demoralizáló vereség és Breanna Stewart elvesztése után sikerült-e valamennyire rendezni a sorait.

A vasárnapi Euroliga döntõt minden tekintetben körüljártuk. A Jekatyerinburg szinte tökéletes meccset teljesített: a mezõnymutatójuk 60%-os lett, 61-bõl 37 kísérletük utat talált a gyûrûbe. 19 gólpasszal, 39 lepattanóval zártak. Érdemes kiemelni a festékbõl jött 42 pontot, a 19 gyorsindításos pontjukat. Esélyt sem hagytak a riválisuknak. Nem lehet elég alkalommal hangsúlyozni, hogy amikor Stewart kidõlt, már 16 ponttal jártak elõrébb. A Kurszk esetében elmondható, hogy igazán a keménység hiányzott a játékukból. Olyan elõfordulhat, hogy semmi sem sikerül támadásban. Ugyanakkor az, hogy egy félidõ alatt mindössze három faultot ütnek be és meg sem próbálják lassítani, tördelni a játékot, az nem.

Azzal a döntõ elõtt is lehet számolni, hogy a Jekatyerinburg sem tudja majd megismételni a vasárnapi teljesítményét. Ugyanakkor minden tekintetben akkora fölényük rajzolódott ki, hogy nehéz elképzelni más eredményt, mint a bajnoki címvédést. Különösen úgy, hogy a Jekatyerinburg hullámzás nélkül hozta a szezont és Miguel Mendez zseniálisan tudja menedzselni a mentális tényezõket. A Kurszk kapcsán még vasárnap este Lucas Mondelo azt mondta, hogy meg kell találni a motivációt és bízik abban, hogy az elõre lépõ játékosok jó teljesítményre képesek. Az elsõ mérkõzés sok mindenre választ fog adni. Amennyiben a Kurszk nem tud versenyképes produkciót felmutatni, szinte elképzelhetetlen, hogy onnantól éles legyen a párharc.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban az elsõ és a második meccset április 20-án, illetve 22-én rendezi a Jekatyerinburg. Ezt követõen április 25-én Kurszkban lépnek pályára a felek. Szükség esetén a negyedik találkozót április 27-én rendeznék Kurszkban. A sorsdöntõ ötödik derbit pedig április 30-án Jekatyerinburgban.

Hirdetés