Hirdetés
Archivum

Szombaton kezdõdik a Szekszárd – ZTE elõdöntõ párharc:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától rendezik az Atomerõmû KSC Szekszárd és a ZTE NKK elõdöntõ párharcának elsõ mérkõzését. Rövid beharangozó.

A rájátszás sorsolási táblájának ezen ágán is úgy érkezik el az elõdöntõ párharc, hogy a negyeddöntõkbõl a magasabban rangsorolt csapatok jutottak tovább. A Szekszárd esetében ez a jelenlegi erõviszonyok mellett papírformának tekinthetõ. Ott inkább az lehetett a kérdés a KSC szempontjából a PINKK ellen, hogy ne bonyolódjon bele egy hosszú, fárasztó párharcba. A ZTE számára viszont függetlenül a pályaelõnytõl óriási bravúr ez az elõdöntõs szereplés. Sokan, sok helyen leírtuk már, hogy idén – a klasszikus értelemben vett középmezõnyõl – toronymagasan a ZTE hozta ki a legtöbbet a rendelkezésére álló erõforrásokból. Egy sorsdöntõ harmadik meccsen 16 pontos félidei hátrányból talpra állni és végül továbbjutni, ahogy az történt kedden a DVTK ellen, óriási lelki erõrõl árulkodik.

Általában ilyen beharangozónkban mindig csak statisztikai érdekességként szoktuk kiemelni az alapszakaszban lejátszott meccseket. Itt azért talán lehet egy kicsit bõvebben kitérni a korábbi eseményekre. A Sopron mellett egyedül a ZTE tudta az alapszakaszban legyõzni a Szekszárdot. Azt a mérkõzést a válogatott szünet után február 21-én rendezték és a ZTE 68-57-es sikert aratott hazai pályán. Nadia Parker nagy meccse volt, aki 22 pontot ért el, leszedett 8 lepattanót, volt 3 szerzett labdája és végül 36-os teljesítményindex került a neve mellé. Szervezetten védekezett a ZTE, így a válogatott szünet után fáradtabban mozgó KSC az egész mérkõzésen nem találta a ritmust. Függetlenül attól, hogy azóta nagyon sok minden történt és a papírforma a Szekszárd fölényét vetíti elõre, az a februári meccs mindenképpen figyelmeztetõ jel lehet.

Azon az ágon, ahol ezt a párharcot rendezik, abból szempontból jó helyzetben vannak a csapatok, hogy a versenynaptár ad lehetõséget a regenerálódásra. A Szekszárdnak egy teljes hete van ráhangolódni az elõdöntõre, de még a ZTE esetében a kedd-szombat ritmus is a kezelhetõ kategóriába tartozik. Fõleg a korábbi évekhez képest, amikor nem egyszer volt példa arra, hogy hárommeccses negyeddöntõ után két nappal már pályára kellett lépni. Szükség is van az erõre, hiszen mind a két csapat játékát jól szervezett védekezés jellemzi, az pedig akkor tud igazán mûködni, ha lábbal és fejben is bírják a játékosok.

Az elõbb már kiemelt februári meccs megmutatta, hogy mik lehetnek ennek a párharcnak a meghatározó elemei. Az egyik a lepattanók, ahol akkor kiválóan tartotta a lépést a ZTE. Bár támadólepattanók terén háromszor annyit gyûjtött a KSC, de összességében így is 28-28 lett ez a mutató. Mindkét oldalon magas volt az eladott labdák száma (17, illetve 18) legutóbb. Nem kérdés, hogy amelyik fél pontosabb lesz, az komoly elõnybe kerülhet. Mindkét csapat játékára jellemzõ volt az egész szezonban, hogy arányaiban sok szerzett labdája lett és mivel eredményesen mûködõ játékrendszerekrõl beszélünk, így a gólpasszok terén is nagyon magas átlagokat láthatunk. Kifejezetten érdekes, nagy taktikai csatát ígérõ elõdöntõre készülhetünk.

Hirdetés