Hirdetés
Archivum

Szombaton kezdõdik a Szpartak Moszkva – Jekatyerinburg döntõ Oroszországban:

:

Hirdetés

A Jekatyerinburg – Orenburg elõdöntõ párharc harmadik, mindent eldöntõ mérkõzését 90-52-re nyerte az uráli gárda, ezzel ha a vártnál nehezebben is, de összejött az álomdöntõ Oroszországban.

A szerda este rendezett harmadik találkozón az Orenburgnak már esélye sem akadt, hogy az elsõ meccsen elért gyõzelméhez fogható csodát véghez vigyen. Az elsõ elõdöntõ visszafogottsága utána szerdán a Jekatyerinburg igazi csapatjátékkal rukkolt elõ és elsõsorban európai játékosai remek produkciójának köszönhetõen 38 pontos gyõzelmet aratott.

Gundars Vetra csapatában, Maria Stepanova 14 ponttal és 9 lepattanóval, Sandrine Gruda 19, Agnieszka Bibrzycka pedig 12 ponttal járult hozzá csapata kiütéses sikeréhez.

Szombaton így a papírformának megfelelõen Szpartak Moszkva – Jekatyerinburg döntõvel folytatódik az Orosz Bajnokság. Hogy mik lehetnek az esélyek? A két csapat már oda-vissza verte egymást az alapszakaszban, a Jekatyerinburg nyert Moszkvában 8 ponttal, míg Pokey Chatman gárdája az uráli városban diadalmaskodott 14 ponttal. Emellett két kupasorozatban is összemérték erejüket az együttesek. Az Orosz Kupában máig emlékezetes találkozón 77-75-re nyertek a döntõben Gundars Vetra tanítványai, míg az EuroLiga elõdöntõje után Taurasiék örülhettek.

Ezekbõl az eredményekbõl is jól látszik, hogy kiegyenlített a párharc, azonos képességû játékosok fenomenális csatájára van kilátás. Ha egy meccses lenne a finálé, a Szpartaknak állna a zászló, míg így, hogy három nyert mérkõzésig folyik a küzdelem, ez az erõsebbel paddal rendelkezõ Jekatyerinburgnak kedvezhet. Az uráli egyesületnek majdnem mindene megvan, hogy az orosz bajnokság legjobbja legyen, egyedül Diana Taurasijuk nincs, õ Moszkvában pattogtat.

Az elmúlt szezonban a Jekatyerinburg nyerte a döntõt, úgy, hogy az akkor még csak két nyert mérkõzésig tartó sorozatban, a mindent elõdöntõ harmadik találkozón a játékvezetõk megtolták az uráliak szekerét. Ez akkor nagy botrányt, kölcsönös fenyegetõzést és végül a játékvezetõi trió eltiltását hozta.

Most ha ilyen botrányt nem is, de emlékezetes mérkõzéseket várunk. Itt a wbasket.hu oldalon a döntõ minden találkozójáról részletes beszámolóval jelentkezünk!

Hirdetés