Hirdetés
Archivum

Szombaton kezdõdik az alsóházi rájátszás:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától az MTK Budapest és a BEAC-Újbuda összecsapásával megkezdõdik a 9-11. helyezések eldöntéséért zajló alsóházi rájátszás.

A play-out sorsolása az alábbiak szerint alakul:
MTK-Budapest — BEAC Újbuda
BEAC Újbuda — Vasas Akadémia
Vasas Akadémia — MTK-Budapest
BEAC Újbuda — MTK-Budapest
Vasas Akadémia — BEAC Újbuda
MTK-Budapest — Vasas Akadémia

A tavalyi évben megismert lebonyolítást láthatjuk a play-out során. A csapatok körmérkõzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. Ez azt jelenti, hogy a következõ hetekben összesen hat találkozóra kerül sor. A csapatok az alapszakaszban elért összes eredményeiket hozzák a bajnokság ezen szakaszába. Ugyanakkor azt fontos kiemelni, hogy amennyiben a play-out után az együttesek között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor a play-out-ban lejátszott mérkõzések eredményeit kell figyelembe venni.

A három fõvárosi gárda közül idén is a Vasas volt a legversenyképesebb. Földi Attila együttese öt gyõzelmet szerzett. Mindkét alsóházi riválisát és a PEAC-Pécset tudta felülmúlni. Az MTK két sikert hoz a bajnokság ezen szakaszába, miután Nagy Dóra tanítványai a BEAC-Újbudát két alkalommal is felülmúlták. A BEAC-Újbuda pedig egy gyõzelemmel rendelkezik. Balogh Judit együttese egy felsõházi rivális ellen ünnepelhetett sikert, még februárban a PINKK Pécsi 424-et verte.

Nehéz felvezetni az alsóházi küzdelmeket. Ez speciális versenyhelyzet, amikor egy hosszú szezon végén már inkább a pillanatnyi forma a döntõ. Az is meghatározó, hogy egy-egy adott meccsben melyik oldal mekkora motivációt talál. A BEAC tavalyi szereplése erre tökéletes példa, amikor sikerült a PINKK-et megelõzve a 9. helyre befutni. Akkor nagy önbizalommal játszva – az ANB meneteléssel, a junior sikerrel együtt – lendületbõl, jó ritmusban kosárlabdázva tudott még egy pozíciót javítani is.

Az eddig mutatottak alapján a Vasas Akadémia légiósokkal megerõsítve nagyobb játékerõt képviselt, mint két riválisa. Vélhetõen nem is tudják behozni az üldözõi. Az MTK és a BEAC között viszont nem alakult ki döntõ különbség. A statisztikákat szemlélve sok tekintetben nagyon hasonló számokat láthatunk. Ennek megfelelõen óriási versenyfutás várható a 10. helyért. Mindkét csapatra jellemzõ, hogy még erõsebb riválisok ellen is voltak jó 20-25 percei, de hiányzott a kiegyensúlyozottan jó teljesítménye. Akár két hétvége között is nagy volt a különbség, ami kiszámíthatatlanná teszi a következõ hetek küzdelmeit.

Hirdetés