Hirdetés
Archivum

Szombaton kezdõdik az ANB döntõje az MTK és a Nyíregyháza között:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdik az ANB döntõje. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban az MTK-Budapest és a Nyíregyházi Kosársuli csap össze.

Mindkét csapat a keleti csoportban szerepelt, így már az alapszakasz során is találkoztak. Ekkor mindkét összecsapást az MTK nyerte, elõbb hazai pályán 91-61-re, majd Nyíregyházán 78-58-ra. A döntõbe vezetõ úton az MTK elõbb a szigetszentmiklósi BKG DSE-t 2-0-val búcsúztatta. Ezt követte a fordulatos, feszült hangulatú Vasas Akadémia elleni csata, mely során Sztevan Csupics tanítványai elszenvedték elsõ vereségüket az idei évadban. Ettõl függetlenül 2-1-re megnyerte az elõdöntõt és a papírformának megfelelõen bejutott a fináléba az MTK. A nyíregyháziak a Tatabánya ellen kezdtek és két magabiztos gyõzelemmel 2-0-ra hozták a párharcot. Ezt követte a TF elleni elõdöntõ, mely hasonlóan kiélezett küzdelmet hozott. A fõvárosban hosszabbítás után tudtak gyõzni a nyírségiek, míg hazai pályán a rendes játékidõ végén arattak 74-73-as gyõzelmet.

Természetesen az elõbb felsorolt eredményekbõl messzemenõ következtetést nem szabad levonni. Egy bajnoki döntõnek, legyen szó az élvonalról vagy, mint jelen esetben, a második vonalról, mindig más a hangulata. Összességében az MTK mellett a rutin és a lényegesen mélyebb keret szól. A nyíregyházi együttesnél három játékos dominál támadásban: Farkasinszki Orsolya, Papp Klaudia és Páll Vivien. Ezzel szemben az MTK-nál Nagy-Bujdosó Nóra, Túróczi Nikolett, Baksa Bettina, Szabó Bettina egyaránt el tud dönteni egy-egy mérkõzést. Ráadásul mellettük is olyan játékosokra számíthat Sztevan Csupics, mint Ambrus Szandra, Suppán Anna, Jankó Flóra vagy Ruttner Réka. Egész évadban azt láthattuk, hogy az ANB csapatai számára egy ilyen jól variálható keret, tele élvonalbeli rutinnal rendelkezõ játékosokkal, szinte megoldhatatlan feladat. Ha nem alakul ki egy sok hibával tarkított ideges játék vagy egy extrém mérkõzésszituáció, akkor az MTK nagy esélyese a párharcnak.


A párharc menetrendje

Május 14., szombat 18:00 – 1. mérkõzés:
MTK-Budapest – Nyíregyházi Kosársuli


Május 21., szombat 18:00 – 2. mérkõzés:

Nyíregyházi Kosársuli – MTK-Budapest

Május 25., szerda 18:00 – 3. mérkõzés (ha szükséges):
MTK-Budapest – Nyíregyházi Kosársuli
 

Hirdetés