Hirdetés
3x3

Szombaton kezdődik Szolnokon az U17-es 3×3-as Európa-bajnokság selejtezője – Földi Attilát kérdeztük:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre Szolnokon a szeptemberi lisszaboni U17-es 3×3-as Európa-bajnokság selejtezője. A magyar válogatott Ausztriával és Lengyelországgal szerepel egy csoportban. Földi Attila, szövetségi kapitányt kérdeztük a tornával kapcsolatos várakozásairól.

Amikor utoljára beszültünk, egy bő keretről tudtál hírt adni. Lementek az utolsó tesztek, végleges a versenyző keret?

Igen, megvan a négy játékos. A szabályok értelmében, ha bármelyik hátralévő teszt pozitív lenne, akkor lehetne cserélni a bő keretből a hat játékos között. Ez nincsen tervben, csak egy kényszerhelyzet tudná hozni ezt a szituációt. A versenyző keretet Dávid Mia, Nagy Réka, Perényi Lídia és Zsámár Panna alkotja.

Hogy telt a felkészülés utolsó hete?

Már a debreceni U18-as világbajnokságra készülő keret is megvan és a két csapat egymás ellen játszva készült, illetve próbált minél jobban összeszokni. Az érdemi részeket, a fizikális, taktikai felkészülést már teljesítettük az utolsó periódushoz érkezve. Az utolsó rész arról szólt, hogy maga a kész csapat próbáljon minél jobban egymással összecsiszolódni. Úgy érzem, hogy ez egész jól működött, de a legfőbb megmérettetésen fog kiderülni, hogy ez mit ért, milyen eredményt hoz.

A járványhelyzet miatt minimális nemzetközi tapasztalattal méri össze az erejét az U17-es mezőny. Milyen gondolatokkal fogod elengedni a lányokat a tornára?

Én összességében nagyon bizakodó vagyok. Rengeteget készültünk június közepétől kezdve. A lányok megtettek mindent, amit lehet. Mi is megtettünk edzői oldalról mindent. Ezt még ki kell tolni erre a hétvégére. Én úgy vagyok vele és nem csak a 3×3-as válogatottnál, hanem Diósgyőrben vagy előtte a Vasasban is ezt mondtam. Ha kimegyünk a pályára, harcolunk, mindent megteszünk, akkor egymás szemébe tudunk nézni a végén.

A várható eredményeket, esélyeket, ahogy te is mondtad, most nagyon nehéz latolgatni. Nem tudjuk, hogy az ellenfelek milyenek, mi hogyan fogunk erre reagálni. Annyiban lesz egy kis szerencsénk, hogy az osztrákok és a lengyelek egymással játszák a csoport első meccsét. Ott meg fogjuk tudni őket nézni és lesz egy pár óra az elemzésre. Reméljük, hogy az a kis elemzés is sokat tud majd segíteni.

Lehet azzal levenni a terhet a csapatról, hogy a csoportból az első két helyezett továbbjut és a harmadiknak is lesz még esélye?

Biztos lehet, de nem ilyen oldalról közelítjük meg a kérdést. Olyan céllal megyünk, hogy a csoportban szeretnénk megnyerni mind a két mérkőzést. Nem is néztük tovább, hogy milyen lehetőségek lennének.

Őszintén szólva a lebonyolításról, hogy hány csapat jut ki, én nem is beszéltem a lányoknak. Valószínüleg elolvasták és pontosan tisztában vannak azzal, hogy az első két csapat megy tovább és a harmadikak egy mini négyes döntőt vívnak.

Mi erről szándékosan nem beszéltünk: Két cél lebeg a szemünk előtt: megnyerni a szombati meccset, majd a vasárnap délutánit.  Csak ebben próbálunk gondolkozni és semmi olyanról nem esik szó, hogy mi történik ilyen vagy olyan esetben. Ezt tűztük ki magunk elé, ezt próbáljuk megvalósítani.

Tökéletes végszó lenne, amit mondtál az előbb, de még egy területről fontos beszélni. Népes, 12 fős mezőny gyűlik össze Szolnokon. Gondolom a járványhelyzet és két év szünet után edzői szemmel értékes tapasztalatot ad, hogy kis képet kaphatsz az európai mezőnyről.

Abszolút, nagy segítség. Amennyiben sikerül kijutni, akkor az Európa-bajnokságra már úgy fogunk menni, hogy szinte mindegyik csapatról kaptunk képet. Én örülök neki, hogy ilyen sok válogatott itt lesz, mert meg lehet nézni, hogy a mezőny és az erőviszonyok hogy alakulnak.

Hirdetés