Hirdetés
Archivum

Szombaton Krasznai Ferenc Emlékmérkõzés Sopronban:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától kerül sor Sopronban a Novomatic Arénában a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség rendezésében a Krasznai Ferenc Emlékmérkõzésre. Ezen a Sopron Basket és az UNI Gyõr együttese csap össze.

Lassan a harmadik hetébe fordul a klubcsapatok felkészülése az új évadra. Az elõszezonban a Sopronra és a Gyõrre a hagyományos Krasznai Ferenc Emlékmérkõzés vár szeptember elsõ napján. A két együttes közül a hazai pályán szereplõ soproniak már lejátszották elsõ edzõmeccsüket. Szerdán több felnõtt játékost nélkülözve is 68-56-ra múlták felül Roberto Iniguez tanítványai a Pöstyént. Aleksandra Crvendakic 19, Határ Bernadett 16 pontot ért el a siker alkalmával. A Gyõrnek ez lesz az elsõ felkészülési találkozója idén, ami mindig fontos mérföldkõ egy csapat életében. A két gárda szeptember 5-én szerdán is összecsap, idén az lesz Gyõrben a Fûzy Ákos – Tapodi Péter Emlékmérkõzés.

Még egyik keret sem teljes, sõt a Sopron Basket éppen a héten kommunikálta, hogy újabb módosításra kényszerül. A szerb válogatott center Tina Jovanovic mindkét bokáját mûteni kell, ennek megfelelõen a kötelezõ orvosi vizsgálatán nem ment át és a szerzõdése sem lépett életbe. Ez a helyzet azt jelenti, hogy Sopronban a májusban kihirdetett kerethez képest már három változás történt. Jelena Milovanovicot Amanda Zahui váltotta, míg Jovanovic mellett Alaina Coates szerzõdése sem lépett életbe. Nem ideális tehát a bajnoki címvédõ, Euroliga-döntõs csapat helyzete.

Az UNI Gyõr együtteséhez a légiósok közül a feltörekvõ 19 éves bosnyák center Melissa Brcaninovic már a felkészülés elejére megérkezett. Kedden pedig Sara Krnjic is csatlakozott a társaihoz. A Világbajnokságra készülõ görög Artemis Spanou, illetve a két amerikai játékos Lexie Brown és Reshanda Gray játékát szombaton még nem nézheti meg Sandro Orlando vezetõedzõ. Sûrû napok várnak a Gyõrre, hiszen szerdán hazai pályán fogadja a Sopront, majd útra kel a csapat Olaszország felé. Cagliariban egy tornán szerepelnek a gyõriek, ahol az elsõ ellenfél jövõ héten szombaton a Basket San Salvatore lesz. Másnap pedig a házigazda CUS Cagliari vagy a Famila Schio.

Hirdetés