Hirdetés
Magyarország

Szombaton lezárhatja negyeddöntő párharcát a Sopron Basket:

:

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 18 órától a TFSE-MTK otthonában lép pályára a Sopron Basket a bajnoki negyeddöntő második felvonásán. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban 1-0-ra vezet a címvédő, így egy újabb sikerrel kivívhatja az elődöntőbe jutást. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kértük arra, hogy foglalja össze röviden a várakozásait.

Március 26., szombat
18:00 TFSE-MTK – Sopron Basket
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Major Ádám, Rózsavölgyi Alexandra (Hoffmann Gergely)

A párharc első mérkőzésén a Sopron Basket 95-34-re múlta felül a TFSE-MTK-t. Már a találkozót követő sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy megvalósította a terveit a csapat.

„Ez a fő irányvonal, amit képviselni szeretnénk. Azt a pontos játékot szeretnénk látni a folytatásban, amit szerdán. Arra is jók ezek a meccsek, hogy olyan egyéni teljesítményeket tudnak nyújtani a játékosok, olyan dolgokban tudnak előre lépni vagy éles szituációban gyakorolni, amik a későbbiekben nagyon hasznosak lehetnek a kulcsembereinknek és talán ennél is fontosabb, hogy a kiegészítő-embereinknek. Ezt úgy kell megközelíteni, hogy a játékosok komfortosan mozogjanak azokban a szituációkban, amiket szeretnénk velünk játszani és amit később is elvárunk, illetve döntő lehet egy-egy szorosabb meccsen. Tehát abban legyen bizalmuk, amikből tudnak eredményesek lenni.” – mondta Laczka Miklós.

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

A negyeddöntő ezen párharcának két résztvevője más célokért küzd, melyet az egymás elleni eredmények is mutatnak. Érdekes kérdés, hogy ilyenkor mire hívja fel a figyelmet a szakmai stáb a két meccs között.

„Nagyon fontos, hogy bármiben, ami esetleg kisebb egyéni hiba, pontosabbak legyünk. Ne elégedjünk meg azzal a teljesítménnyel, amit nyújtottunk, hanem próbáljuk meg fokozni. Ezt most leginkább kisebb dolgokban, részletekben lehet megtenni. A másik érdekes a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy mostanában ezek a jó teljesítmények leginkább hazai pályán születtek és szeretnénk, hogy kijöjjön egy másik környezetben utazás után. Már második hete tart a közvetlen felkészülés az előttünk álló feladatokra. Az ellenfelek taktikáját tekintve még nem készülünk, de a saját taktikánkat tekintve már igen. Minden, ami történik és minden, amit csinálunk azt szolgálja, hogy azokra a meccsekre készek legyünk. Éppen ezért a figyelem, a koncentráció azon területek, ahol minden egyes edzésnek és minden mérkőzésnek az a célja, hogy előre lépjünk. A szezon során voltak hullámzóbb időszakaink, nem minden teljesítmény lesz maximálisan jó és lesz olyan meccs, amiben hiba van, de alapvetően arra kell rámennünk, hogy ezt a fajta koncentrációt és mentalitást, amivel most játszik a csapat, a szezon végéig maximálisan fenntartsuk.” – összegzett a soproniak másodedzője.

Hirdetés