Hirdetés
Magyarország

Szombaton megszerezheti az 5. helyet a Győr:

:

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szombaton 18 órától a Vasas Akadémia otthonában lép pályára az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az 5. helyért zajló párharc második felvonásán. Egy újabb sikerrel a győriek lezárhatják a párharcot. Iványi Dalma vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Április 16., szombat
18:00 Vasas Akadémia – UNI Győr MÉLY-ÚT
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla, Rózsavölgyi Alexandra (Farkas Zoltán)

A párharc első mérkőzésén 68-67-es sikert aratott a Győr. A csapat 14 ponttal járt előrébb a harmadik negyedben, de a hajrában átvette a vezetést a Vasas. Végül az utolsó másodpercekben értékesítette a győztes büntetőket Dombai Réka.

“Örülünk a győzelemnek! Igazából azt szokták mondani, hogy győzelmet soha nem kell magyarázni és egy ilyen párharcban az egypontos siker ugyanannyit ért, mint a nagy arányú. Ugyanakkor ismét magunknak tettük izgalmassá, nehézzé a mérkőzést azzal, hogy visszaengedtük az ellenfelünket. Buta hibákat, kulcsmomentumokban ajtó-ablak ziccereket vétettünk és ez majdnem megbosszulta magát. Sajnos még mindig problémánk, hogy amikor ott a szituáció, akkor valami miatt elfogy a koncentráció és nem fektetünk elég hangsúlyt az apró dolgokra. Nagyon bízom benne, hogy szombaton extra koncentrációval és extra motivációval fogunk dolgozni az egész mérkőzés alatt. Ha ez így történik, akkor tudjuk befejezni a párharcot és megszerezni az ötödik helyet.” – mondta Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Nagy változtatásokra nincsen lehetőség a párharc két mérkőzése között. Iványi Dalma hangsúlyozta, hogy elsősorban a koncentráció dönthet.

“Sokat nem fog változtatni egyik csapat sem. Nekünk abban kell változtatnunk, hogy fegyelmezettebbek, tudatosabbak legyünk és védekezésben agresszívabban lépjünk fel. Tegyük ezt az elejétől a végéig, ne csak helyenként. A Vasas szépen épített az 1-1 játékára, a labda nélküli mozgásaira és sokszor ezekről lemaradtunk. Ott igyekszünk keményíteni, pontosítani. Támadásban pedig igazából végig precíznek és koncentrálnak kell maradni. Látszott, hogy hol van előnyünk, amikor pontosak voltunk. Jó szélességgel játszottunk, akkor volt hely középen, amikor nem figyeltünk, akkor rossz döntéseket hoztunk. Amikor megcsináljuk magunknak a helyzetet, azokat be kell dobni. Ilyen szinten már muszáj ezt megtenni, e nélkül nem lehet fontos, szoros mérkőzéseket megnyerni.” – fogalmazott a győriek vezetőedzője.

Szombaton véget érhet az idény a két csapat számára, így ez igen speciális versenyhelyzet.

“Itt már egy-egy mérkőzésről van szó.” – erősítette meg Iványi Dalma. “A Vasasnak az az erőssége, hogy fizikálisan jól bírják. Lendülettel, nagy akarattal, önbizalommal játszanak. Egy meccsen a sérültek is összeszorítják a fogaikat. Az lesz a kérdés, hogy ki tudja jobban kihasználni a fizikai előnyét és tud gyorsabban, agresszívabban játszani az adott szituációkban a meccsen belül. Ez már a szív és nem annyira az állóképesség függvénye. Úgy készülünk, hogy szeretnénk egy nagyon jó mérkőzést játszani, ahol mi kontrolláljuk a ritmust és célunk a győzelem.” – összegzett a győriek vezetőedzője.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

 

Hirdetés