Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A 21. forduló szombati játéknapján négy mérkőzést rendeznek a bajnokság.

Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK Pécsi 424 – 17:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Hosszú idő után újra meccs a szekszárdi csarnokban, ami nagyon jó érzéssel tölt el. Mára már mindenki olvashatta, hallotta, hogy az orosz csapatok kizárásának következtében továbbjutottunk a nemzetközi porondon, ezért jó lenne, ha a szombati, PINKK elleni meccsen sikerrel tudnánk felkészülni a Galatasaray ellen. Szeretném, ha a hangulat szombaton is és az Európa Kupa negyeddöntőn is hasonló lenne, mint a legendás török ellenfelünk csarnokában – mutassuk meg milyen itt a Szekszárdi Katlanban!”
Részletes összeállításunk az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről ITT olvasható.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Folytatódik a “nemzetközi menetelésünk”. Ugyanis a Peac és a Sopron után a Szekszárd csapatához látogatunk. A forgatókönyv hasonló, mint az előző mérkőzéseken, saját magunkkal kell foglalkoznunk. Szépen haladtunk a Peac ellen a csapatvédekezésünkben, a Sopron ellen pedig szép helyzeteket tudtunk kialakítani támadó oldalon. Egyértelmű célunk, hogy ezeket a helyzeteket értékesíteni is tudjuk, ne csak kialakítani, valamint, hogy tovább fejlődjünk a védő oldalon. Nyomás ismét nincsen rajtunk, ugyanis egy kiváló csapattal játszunk, de a playouthoz közeledve lassan meg kell mutatnunk a fogunk fehérjét.”

ELTE-BEAC Újbuda – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Egyértemű, hogy a visszavágás lebeg a szemünk előtt, és tudjuk azt is, hogy fontos lenne a két pont begyűjtése. Sajnos, ezekben a napokban kevesebb dolog tud a sportról szólni, így most csak azt tudom kérni: jöjjenek ki minél többen a mérkőzésre, és támogassák az adománygyűjtésünket!”

Sofia Zivaljevic (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Izgatottan várom, hogy egy erős BEAC ellen játszunk, akiknek már volt pár nagy győzelme a szezon során – jó helyen állnak a tabellán és jelenleg is a rájátszásért harcolnak. Megmutattuk már az első meccs alkalmával is, hogy tudunk nyerni ellenük. Bár utólag megnézve a találkozót láttuk, hogy nem a legjobb formánkat hoztuk, de ennek ellenére is nyerni tudtunk. Összefoglalva azt gondolom, hogy szombaton is meglesznek a lehetőségeink, amiket kihasználva akár nyerhetünk is. Mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, és reméljük, hogy az elég lesz a győzelemhez.”

UNI Győr MÉLY-ÚT – VBW CEKK Cegléd – 17:00 – Győr, Széchenyi István Egyetemi Sportcsarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, Sopron Basket): “A szombati egy tökéletes mérkőzés lesz tesztelni, hogy előre léptünk-e a PEAC elleni találkozó óta. Ha az alap megvan, akkor tudunk csak taktikailag és minden másban is előre lépni. Alapvetően az agresszivitást és a tüzet kell a pályára kitenni szombaton. Fontos magunk miatt is, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat és jó mérkőzést játszunk. Mindenféleképpen győzni szeretnénk, de ugyanilyen fontos a hozzáállás, a mutatott játék és a fegyelmezettség is.”
Részletes összeállításunk az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Ismerjük a győri csapat erősségeit, de nekünk most a saját dolgainkra kell figyelni, hogy gördülékenyebb legyen a támadójátékunk és koncentráltabb, agresszívebb a védekezésünk, amivel gondunk szokott lenni. Centerünk Vicki Baugh lépésről lépésre nyeri vissza a formáját és rá nagy szükségünk van. Még mindig nem 100%-os, de ahogy a Csata ellen már látható volt, kezd visszatérni, miután sérülését követően 6 meccset is ki kellett hagynia.”

TFSE-MTK – Vasas Akadémia – 18:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Az akkori mérkőzésünk előtt azt mondtam, hogy a Vasas az egyik legnagyobb küzdő a ligában. Dominálnak a második félidőkben, rejtett energiákat tudnak mozgósítani. Bele tudják az ellenfeleiket kergetni buta döntésekbe a letámadásaikkal, a labdaszerzéseikkel, a küzdeni tudásukkal. A legfontosabb az számunkra, hogy centerposzton dominálni tudjunk. Törekszünk a külső, belső egyensúly megtartására. Csak így lesz sikeres a támadójátékunk. Ezen felül igyekszünk megtartani a jó ritmusunkat. Kulcs lesz, hogy tudatosan játszunk, tehát tudjuk, hogy mikor milyen döntést kell meghozni és ne a Vasas irányítsa a játékot, hanem ezt próbáljuk meg átvenni.”
Részletes összeállításunk a TFSE- MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Idegenbeli mérkőzésre készülünk a TFSE-MTK csapata ellen. Kemény találkozóra számítok, komoly taktikai harccal mindkét oldalon. Úgy gondolom, hogy nem vagyunk esélytelenek, ezért úgy megyünk oda, hogy nem csak lejátszani szeretnénk a meccset, de meg is nyerni. Ehhez negyven percen át tartó, komoly koncentrációra és nyugodt játékra lesz szükségünk. Nem szeretnénk elengedni az ellenfelünket a mérkőzés elején, mert az azutáni felzárkózás komoly energiákat emészt fel. Teljes koncentrációt várok a lányoktól és erre alapozva reménykedek a győzelemben.”

Hirdetés